צליעה לאחר ניתוחנשבר בירך

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

03/01/2022 | 00:28 | מאת: יפעת

בני כבר 40. נפל ושבר את הירך, עבר ניתוח והכניסו לו מוט עם ברגים. חודש וחצי היה מאושפז כי חטף זיהום עם חום גבוה בבי"ח. קיבל הרבה אנטיביוטיקות בעירוי בנוסף עבר עוד פעמיים ניתוח כדי לשטוף את האיזור הניתוח מבפנים כי לא ידעו את מקור סיבת הזיהום. לאט לאט החום חלף ושוחרר לביתו. מאז הניתוח הראשון חלפו 4 חודשים ועדיין צולע מתהלך על קב אחד ועושה יום יום פזיותרפיה. מה עושים עם הצליעה, מה הסיבה ומתי יוכל ללכת רגיל? הוא ספורטאי ומאד קשה לו עם המצב שנקלע....תודה על המענה שאקבל.

שלום יפעת, צר לי לשמוע על הפציעה של בנך. לעיתים בניתוחים אורתופדים למרות כל האמצעים בידנו היום ישנם זיהומים שמטופלים בדרך בה הסברת. לבצע ניתוח לקיבוע עם מסמר באזור זה מצריך מעבר בין שרירים שגורם לפציעתם והחלשותם. יתרה על זאת שני הניתוחים הנוספים שבוצעו לצורך השטיפה. אני מניח שיקח המון זמן עד להיעלמות הצליעה, זה כרוך בהרבה פיזיותרפיה ומאמץ. בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים