פיענוח תוצאות של mri

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

25/11/2021 | 15:46 | מאת: לירון

שלום, הבן זוג שלי נפצע בסקי לפני כחצי שנה, מאז הוא עושה פיזיותרפיה אבל הכאב לא עובר ועדין מרגיש מוגבל עם התנועה. לפני כשבוע עשה בדיקת mri אפשר הסבר עד שיפגש עם אורתופד תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ירך ימין: הבדיקה בוצעה בטכניקת IR, TSE בשקלול PD, T2, T1 במישורים שונים. לא הודגם שינוי סיגנל בלשד הגרמי. בהמסטרינג בחלקו הפרוקסימלי קרוב לאחיזה הודגם קרע חלקי. ללא עדות לקולקציה. בנוסף הודגמו שינוים בצקתיים לא מתקדמים בשכבת השריר. הדגמה תקינה של צרור נוירוסקולרי. בסיכום: קרע חלקי בהמסטרינג. ללא עדות להמטומה. ללא עדות לקולקציה. השאר כמתואר. תודה

שלום לירון, מדובר בקרע של אחד מהשרירים של הירך האחורי, פציעה שכיחה במהלך פעילות ספורטיבית לרוב זו פציעה שצריכה מנוחה וטיפולים פיזיותרפים. לא נדרשת הערבות כירורגית. בברכה ,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים