שברי מאמץ בפוביס עליון ותחתון

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

22/11/2021 | 23:14 | מאת: מיכל

שלום, לפני 5 חודשים לערך, במהלך ריצת ערב שגרתית, חשתי כאבים עזים במפשעה שמאל. במשך כל התקופה הנ"ל עברתי בדיקות רבות, כולל US, מנוחה של חודש, כדורים נוגדי דלקת ועוד. לאחרונה ביצעתי MR ארתרוגרפיה מפרק ירך שמאל, כולל הזרקת חומר ניגודי וזהו יסכום הבדיקה "שברי מאמץ בפוביס עליון ותחתון משמאל עם בצקת במוצא שרירים אדוקטורים לירך שמאל". התייעצות עם מספר אורתופדים הובילה להפחתה של פעילות גופנית למשך כ3 שבועות, אשמח לשמוע חוות דעת נוספות. יש לציין שבמהלך השנה החולפת אני רצה באופן קבוע (כ-6 פעמים בשבוע) מרחק קבוע של כ-6 ק"מ. בנוסף חשוב לציין שהכאבים פחתו משמעותית במהלך ה-5 חודשים שחלפו אך לא ניתן להגיד שנעלמו לחלוטין ומידי פעם אני עדיין חווה התכווצויות באזור. החשש כמובן הוא לא לגרום נזק נוסף / חמור יותר לאזור. תודה רבה

שלום מיכל, לעיתים הגוף שלנו לא עומד במאמצים שאנחנו חושקים לבצע, לכן השברים האלה לדעתי הם תוצאה של מאמץ יתר באזור האגן משמאל. אם הכאב וההתכווצות נסבלת אז אפשר לרוץ אך במינון נמוך יותר. במידה וזה חוזר על עצמו מספר פעמים אז הכיוון לחשוב על סוגי ספורט אחרים חוץ מריצה. בברכה ,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים