שברי מאמץ בלתי פוסקים

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

29/06/2021 | 14:52 | מאת: משה

שלום דוקטור, זקוק לעזרה, מזה כשנה אני סובל משברי מאמץ בתדירות גבוה מאוד, לאחר החלמה בכל פעם שמתחיל פעילות של ריצה, יום אחרי כבר מרגיש כאבים בשוקיים שבמגע מורגשים אפילו יותר. הדבר אינו פוסק, בכל פעם שמתחיל ריצה הדבר חוזר על עצמו כבר שנה. חשוב לציין שלאחר הכאב אני לוקח מנוחה של לפחות שבועיים מפעילות אך עדיין הדבר חוזר על עצמו בכל פעם שחוזר לרוץ. ניסיתי פזיותרפיה שעזרה להקל על הכאבים אך לא מנעה את הכאב המגיע לאחר כל ריצה. מה ניתן לעשות? האם הגיוני ששברי מאמץ חוזרים בתכיפות גבוה כלכך? מיואש… תודה רבה על העזרה!

שלום משה, אני נתקל בלא מעט מקרים מהסוג זה . ממליץ על ייעוץ אנדוקרינולוג לוודא שכל הערכים התזונתיים והחשובים תקינים אצלך. בנוסף מומלץ לבצע בדיקה במעבדת הליכה. בברכה,

01/07/2021 | 11:35 | מאת: שרית

הבת שלי לוחמת בשירות קרבי סבלה מאוד משברי מאמץ . לאחר התייעצות עם רופא יחידה ורופא פרטי התחלנו טיפול בתוסף הסידן האמורפי מה שהקל מאוד על הכאבים. העצמות שלה התחזקו ומאז הכל הרבה יותר טוב. יש ימים קשים אך יחד עם זאת ככל שעובר הזמן בשימוש בתוסף הכאבים פוחתים וכיום כמעט ואינם.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים