שבר בכף הרגל חיבורים

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

29/06/2021 | 13:03 | מאת: אורן

שלום חיבור פיברוטי יכול ליהות חיבור גרמי אם הזמן בין העצמות לפי מה שהבנתי בשבר בסיס 5 מסרק 5 האם אחרי שאני יחזור לפעילות גופנית כגון ריצה אחרי שיהיה איזה סוג של איחוי בשבר שיש לי אחרי צילום ביקורת שאלותיי הם כאלו בבקשה : 1. האם זה שאני יחזור לרוץ יכול לגרום למצב שהחיבור ישאר פיברוטי ולא גרמי וצריך להימנע מריצה ? 2. לרוב החיבור אם הזמן חוזר ליהות מפיברוטי לגרמי ? 3. האם שאני יחזור לביקורת לצילום עוד שלוש שבועות אני יוכל לראות שהחיבור חזר מפיברוטי לגרמי או שזה לוקח יותר זמן ? 4. מה ניתן לעשות אם בכלל שאפשר יהיה להחזיר את החיבור מפיברוטי לגרמי מלבד ניתוח כמובן שהבנתי מהאורטופדית שגם ניתוח שמחברים בעזרת משהו גם יכול לגרום לזה שמה שמכניסים ישבר מה דעתך ? 5. שטף דם כמה זמן לרוב חולף אחרי השבר כי עדיין כחול אדום הכף רגל מה דעתך ? 6. שהייתי אצל האורטופד הראשון במיון הוא המליץ על תחבושת אלסטית מרופדת וסנדל אורטופדי שזה מה שעשיתי בביקורת אחרי שלושה שבועות אורטופדית אחרת אמרה לי שזה לא בגדר חובה ליהות אם תחבושת אלסטית לגביי הסנדל היא אמרה לי אם אני רוצה להישאר אז זה אפשרי גם לא בגדר חובה האם התחבושת והסנדל באמת אפקטיביים לשבר כי פעם אני איתם פעם לא מה עוד שהכאב עבר לי מה דעתך ? 7. מתי אני יוכל לחזור לרוץ אחרי שבר כזה הבנתי בגדול שאיחוי ראשוני שזה שישה שבועות מה דעתך בעניי הזה ? 8. והאם אני צריך צילום סיטי כי הפנו אותי למכון דימות הכוונה שזה רק רנטגן ? ולא סיטי ? ההפנייה שנתנו מה דעתך ? תודה גדולה וענקית מראש על כל התשובות !!!

שלום אורן, אנסה לעלות לכל השאלות, עקרונית בשביל להחליט אם יש חיבור והאם ניתו לשוב לפעילות תצטרך צילום עוקבים של האזור אחת למספר שבועות כדי לעקוב אחרי חיבור. יש חלק שתמחברים אחרי חודש חלק אחרי 4 חודשים וחלק לא מתחברים. האפשריות הטיפוליות כקיבוע לשבר יכולים להיות גבס מקבע מפלסטיקה חבישה מרופדת או סנדל . אין הרבה הבדל מובהק בין כל הדרכים. לדעתי הכי חשבו להיות במעקב אורתופד מסודר . בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים