שבר בכף הרגל שיש לי

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

27/06/2021 | 15:03 | מאת: אורן

שלום זה שבר מלפני שלוש שבועות ובדיקה שנערכה היום רגישות מעל בסיס 5, ללא רגישות נוספת על פני מסרקים או עצמות מסרק. מניע קרסול ובהנות ללא הגבלה עם תחושה שטחית שמורה, נמוש DP תוצאות הדמייה : שבר תלישה של בסיס מסרק 5 1*0.5 ס"מ, מעט מרווח בין הפגרמנט למסרק. אחרי שבר בסיס 5, מרווח מסויים בין הפרגמנטים יתכן ויווצר חיבור פיברוטי על פני חיבור גרמי. לאור הזמן שחלף מהשבר והיותו אתסמיני כעת נמתין לצילום ביקורת חוזר עוד 3 שבועות. בנתיים מותרת הפעלה ודריכה פי מגבלות כאב- ללא מאמצים ללא ריצה קפיצה וכדומה . שאלותיי הם : 1. האם אני יוכל לחזור לרוץ רגיל והכל אחרי השבר הזה ? 2. מה זה אומר חיבור פיברוטי ולא גרמי ? הוסבר לי שהחיבור יהיה אחר אך אם הזמן החיבור גם יכול ליהות גרמי האם לדעתך החיבור יכול ליהות רגיל גרמי ? 3. נאמר לי שאפשר גם לעשות ניתוח ולחבר פלטינה או ברזל או משהו כזה לחבר בינהם אבל זה אופציה אחרונה ולא בגדר חובה מה דעתך על זה ? 4. נאמר לי גם אחרי שאני יחזור נגיד לפעילות גופנית כגון ריצה אז בגלל סוג השבר והעניין אם החיבור פיברוטי או גרמי אם אני יבצע עומס של ממש אז זה יכול לגרום לדלקת מה דעתך ?

1. כן 2. הוסבר בתגובה הקודמת 3. קיבוע השבר נעשה בדרך כלל במידה ועובר יותר מ6 חודשים ואין סימני חיבור או שמדובר בספורטאי על 4. קשה מאוד לצפות אין תהיה ההאגשה , זה שונה בין אדם לאדם בברכה ,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים