עזרה בפענוח בדיקת NRI

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

08/06/2021 | 10:24 | מאת: אפרת

בתי בת ה-16 פרקה את הפיקה ב-7/19 פריקה מלאה.הפיקה הוחזרה למקום בבית החולים נחבשה בתחבושת אלסטית צילום רנטגן שלא הראה שבר.נותחה בתאריך ב- 5/20 בעקבות רצועה קרועה ואי יציבות הברך ניתוח שיחזור MPFL והוצאת פרגמנט מדיאלי קטן. היום שנהלאחר הניתוח עדיין ישנם כאבים,חריקה בברך,הגבלה בעלייה במדרגות,הליכה ,כיפוף הרגל.בבדיקת MRI שבוצעה לפני כשבוע:מדור מדיאלי:מיניסקוס ללא קרע.סחוס:כונדרוזיס קל ב-MFC מצב לאחר ניתוח שיחזור..ניתן לעקוב אחר השתל עד התעלה הפמורלית.באזור המאחז על הפמור השתל בילתי סדיר ויש חשד לקרע חלקי לפחות. מדור לטרלי -לא ראו משהו לא תקין מדור קדמי- סחוס פתלרי :פגם סחוסי בעובי מלא ברכס המרכזי שמתפשטת בפסט הלטרלי.יש חוסר של סחוס בפסט המדיאלי. סחוס טרוכליארי-ללא פגמים. גיד הפתלה- אות ועובי רגילים גיד הקוודריספס:צורה פוסט ניתוחית כריות שומן תקינות.יש דיספלזיה של הטרוכלאה.פטלה-אלטה היחס TT-TG שמור.רצועות צולבות-רציף נוזל תוך מפרקי- בכמות רגילה. אשמח ואודה לך מאוד באם תוכל לתת את דעתך בעניין ולהסביר לי ה אומר בעצם פענוח ה MRI.האם החשד לקרע הוא קרע חדש או הכוונה לאותו קרע ברצועה הצידית פנימית שבעצם שוחזרה בזמנו.מדוע ומהן הסיבות לפגיעה בסחוס?האם לדעתך כל אותן הגבלות תנועה ייעלמו בהמשך או שיישארו לתמיד.ממש אשמח להסבר כי אני מאוד דואגת וכך גם בתי שחולמת לחזור לרקוד.

שלום אפרת, MRI שבוצע לאחר ניתוח שחזור MPFL הינו לא ספיציפי ןלא ניתן להתרשם רק על סמך פענוח . יש צורך לראות את ההדמייה עצמה , לדעת מה המנתח ביצע על מנת לקבע את השתל . קליקים וכאבים שנה מהניתוח זה לא מאוד אופייני אך צריך להעריך את הברך ע"י בדיקה גופנית ולהחליט כיצד לפעןל. לאחר עיון ובדיקה בכל הנאמר לעיל ניתן להעריך את סיכויי החזרה של בתך לריקוד. בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים