כאב חד בברך + כאבים במספר מקומות בגוף

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

06/06/2021 | 21:33 | מאת: זאב

אני בן 45, ללא מחלות רקע ובריא בד"כ, צמחוני מילדות. לפני כחודשיים, ללא כל פגיעה פיסית שאני מודע אליה, החלו לי כאבים חזקים בברך שמאל בזמן ירידה או עליה במדרגות (עד כדי כך שנמנעתי לצאת החוצה מהבית עד כמה שניתן). הכאבים לא התבטאו בכלל במהלך הליכה, גם מאומצת וממושכת. המצב השתפר לאחר כחודש, אבל עדיין קיים כאב חד בסיטואציות מסוימות (למשל squat), וגם הברך עדיין "מורגשת" בזמן עליה במדרגות. מאז ביצעתי MRI (תוצאותיו למטה), שמצא פגם בסחוס, והוצע לי על ידי שני אורתופדים שונים לטפל באמצעות פיזיותרפיה - שהתחלתי לעשות לפני כשבועיים, עד כה ללא שיפור משמעותי נוסף (ברור לי שזה ייקח יותר זמן). במקביל, בערך באותו הזמן (לפני כחודשיים) - התחילו אצלי כאבים גם בשורש כף יד שמאל - בייחוד בבוקר - וגם באופן מופחת בשורש כף יד ימין. וגם במקביל - כתף/שכמות שמאל מרגישות די "תפוסות" כמעט כל הזמן (משתפר לאחר תרגילי מתיחה, אבל לגמרי לא נעלם). האורתופד שהייתי אצלו לגבי הברך לא חשב שיש קשר בין כל הדברים, והתמקדנו רק בברך. שווה לציין שאני עובד מהבית ולמרות שאף פעם לא הייתי פעיל במיוחד, אבל כמו רבים בשנה האחרונה, היא היתה חסרת פעילות באופן מיוחד. אני לא יודע האם ועד כמה זה השפיע על הנ"ל. מספר שאלות: 1. האם יכול להיות שכן יש קשר בין הכאבים השונים? איזשהי סוג של דלקתיות ש"מדלגת" בין המקומות? 2. האם יש הסבר לכאב שלא עובר בכתף/שכמות, ובשורש כף היד? יש משהו שאפשר לעשות לגבי זה? 3. האם יש משהו שאפשר לעשות לגבי הכאבים בברך מעבר לפיזיותרפיה? האם ארטריל יכול לעזור במשהו? תודה! ------------------ תוצאות ה-MRI לברך שמאל: מודגם פגם לכל עובי הסחוס המכסה את הפצט הלטרלי של הפיקה בקוטר 4 מ"מ במישור הצדדי פנימי )חתך 8 סדרה 7( עם בצקת לשדית סוב-כונדרלית בסמוך. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם אות חריג הוריזונטלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים כך שאינו מוגדר כקרע. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. מודגמים אותות חריגים בסחוס המכסה את האספקט האחורי של המשטח הטיביאלי הלטרלי עם מוקד ציסטי תת קורטיקלי זעיר בסמוך. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, ציסטה פופליטיאלית מודגמת בקוטר 1.1 ס"מ במישור הצדדי פנימי.

שלום זאב , לפי התיאור המפורט שלך ייתכן ואתה סובל מדלקת פרקים , הנזק בסחוס הפיקה לא חושב שהינו ממצא חדש. ניתן להשתמש בארטריל , דעתי האישית שזה לא עוזר

07/06/2021 | 15:15 | מאת: זאב

האם יש משהו שאפשר לעשות בנושא? איזשהו טיפול?

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים