נקע בכף הרגל שעדין לא הבריא

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

24/05/2021 | 21:38 | מאת: אבירן

לפני קצת יותר משבועיים בזמן משחק כדורגל נחתתי בצורה לא טובה על הקרסול שגרמה לי לנקע. החלק שנפגע זה המפרק הראשון, הרגל מעט התנפחה ועשיתי צילום והצילום יצא תקין (בוהן במנח תקין ללא סימני פריקה או דפורמציה). מאותו הזמן אני מטפל בעצמי כך: 1. מניח את הרגל שלי באמבט מים קרים במשך חצי שעה בין פעם לפעמיים ביום. 2. מבצע תרגילי פיזיותרפיה עם גומייה וכל מני תרגילים שעובדים על יציבה. 3. מורח קרם וולטרן בין פעם לפעמיים ביום. הרגישות שהייתה בהתחלה במקום נעלמה אך אני מרגיש מעין מתיחה כזאת (של שריר או של רצועה) אני לא כל כך יודע להגדיר את זה שברגע שאני לוקח את האגודל אחורה אני מרגיש את אותו חלק מתנגד בליווי כאב. לפעמים כאשר אני עושה תנועה אקראית והבוהן מתקפלת לבד (מעין רפלקס) זה גורר כאב חד ומרגיז. אני די מיואש אני לא כל כך יודע מה לעשות.. אשמח לקבל המלצות.

שלום אבירן , ייתכן ןמדובר בפגיעה רצועתית סביב הבוהן , לפחי המנגנון שאתה מתאר ייתכן ומדובר בקרע של לוחית תחתונה שמייצבת את הבוהן. ממליץ לך להיבדק ע"י מוחמה כף רגל בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים