קרע לברום כתף תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

27/03/2021 | 16:18 | מאת: סאם

שלום ד״ר יש לי שאלה יש לי קרע בלברום בכתף מנפילה עשיתי בדיקת MRI להלן התוצאות ממצאים: מפרק ה- A / C מודגם תקין. הבורסה הסוב-אקרומיאלית הודגמה שמורה. הגידים המסובבים הודגמו תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור. הלברום - קרע עם תלישה של לברום קדמי תחתון (תמונה 14 סדרה 3 ). בבסיס לברום עליון מודגם אות ורטיקלי, עובי חלקי, מתאים לקרע 2 SLAP type . לא מודגמת המשכיות בין הקרעים. ללא פגיעה בשפת הגלנואיד הגרמי הרצועות הגלנו-הומרליות הודגמו תקינות. הקפסולה הודגמה שמורה. פגם קורטיקלי בגודל 1.7 סיימ מהיקף ראש הומרוס לטרלי עליון, ללא בצקת, בהתאם לנזק היל-סקס כרוני סיכום : עדות לפגיעה משנית לפריקה קדמית, עם נזק היל-סקס וקרע לברום קדמי תחתון. בנוסף קרע לברום עליון SLAP type2 הבנתי שאי אפשר לתקן את הלברום רק בעזרת תפירה מחדש המנתח אמר לי שהו יצארך להשתמש בחלק מעצם בתיקון הקרע האם יש שיטה כזאת שהמנתח משתמש בחתיכת עצם כדי לפתור את הבעיה ?

שלום סאם, אכן בנזקים יותר גדולים לאחר פריקת כתף לעיתים נזקקים לשתל עצם לצורך יצירת מעצור למניעת פריקות. זה תלוי מספר גורמים. במידה והמנתח שלך המליץ לך על אפשרות זו אז כנראה שהוא עבר את מכלול הגורמים של המקרה שלך והחליט על הניתוח שתיראת. בהצלחה!

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים