AVN במפרק הירך - האם יש אפשרות למנוע ניתוח?

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

05/03/2021 | 14:28 | מאת: נורית

תוצאות mri - הודגמו שינויים בסיגנל מח-עצם ראש ירך משמאל מערב את הראש בצוואר הירך הודגם בראש הירך ליזיה סובכונדרלי בגודל כ-33 מ"מ : SIGN CRESCENT נוזל יתר תוך מפרקי בכמות בינונית במפרק ירך מימין לא הודגמו שינויים פתולוגיים שינוי סיגנל סובכונדרלי ברמוס פוביס משמאל על רקע דלקתי סיכום: AVN ראש הירך משמאל שינויים דלקתיים ובאי דיס משמאל שאלות- 1. האם יש עדיין דלקת? אם כן, מה הטיפול המומלץ? 2. מה הטיפולים הקיימים בשוק שיכולים למנוע ניתוח החלפת מפרק ירך? תודה

שלום נורית, חסרים נתונים. מאוד חשוב להתסכל על הצילום רנטגן שביצעת , חשוב לדעת גיל ותפקוד כדי להתאים טיפול עבורך. הטיפולים הקיימים בשוק הן : טיפול שמרני ( פיזיותרפיה , נוגדי דלקת , ביספוספונטים, הורדת עומס , דריכה חלקית , קביים) טיפול ניתוחי משמר מפרק או מחליף מפרק . משמר מפרק ( CORE DECOMPRESSION , שינוי מנח העצם ע"י אוסטאוטומיה סיבובית, השתלת עצם מעצם השוקית עם עורק להזנת האזור הנמקי(. בברכה ,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים