חשד לקרע בשריר ביספס

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

11/01/2021 | 08:50 | מאת: מייק

שלום דוקטור מבקש לשאול שנית , מכיוון שאכן שאלה קודמת שלי יצאה מבולבלת. ולהלן התיאור: לפני שלושה שבועות סחבתי ארונות בחדר מדרגות 6 קומות. לא חשתי בשום כאב. לפני שבוע קמתי בבוקר עם כאב בשריר ביספס ימין. לאחר יומיים מיששתי את המקום והופיע פס צהוב לאורך השריר, מבית השחי לכיוון המרפק הפנימי. בחלק הפנימי של הזרוע לכיוון הגוף. לאחר יומיים, הפס נעלם. הכאב עדיין קיים. לאחר שהפס נעלם ביצעתי מתיחה לשריר באופן לא רצוני (לקחתי יד אחורה). באותו רגע הרגשתי מתיחה פנימית ושוב הופיע פס צהוב. אתמול פניתי לאורטופד בקהילה. באבחנתו כתב susp part tear of right biceps. המליץ על מתיחות ואם היד תתנפח לפנות למיון ( אמצעי זהירות אם מדובר ב dvt ). מבקש לשאול: 1.האבחנה בוצעה ללא א.ס., האם זה אפשרי? 2.מה מהות הפס הצהוב שהופיע מיידית עם המתיחה והיעלמותו לאחר יומיים (תופעה שהתרחשה כבר פעמיים)? 3. הומלץ על מתיחות, אבל ברגע שמבצע מרגיש מתיחה פנימית כואבת ומופיע הפס. כמה זמן כדאי לנוח לפני תחילת המתיחות? 4. תוך כמה זמן השריר צריך לחזור למצב שגרה? תודה רבה על הכזרה

12/01/2021 | 07:30 | מאת: מייק

מוסיף: אמש ביצעתי א.ס. לשרירי הזרוע והגידים. כל הבדיקה ללא ממצא פתולוגי. אין קרע, אין דלקת,אין בצקת אין בלוטות או גושים בבית השחי, זרימת דם תקינה. יחד עם זאת: 1. האם ייתכן שישנם קרעים קטנים שלא ניתן לראות ב א.ס. וגורמים לכאב ? 2 לא הודגמה הסיבה להמטומה. בכל פעם שאני מותח את היד אחורנית אני מרגיש מתיחה ומופיע מיידית סימן צהוב לאורך השריר שנעלם כמה שעות לאחר מכן עם מנוחה. מה יכולה להיות הסיבה? תודה רבה לייעוצך

שלום מייק ממליץ לך להיבדק ע"י אורתופד ספורט או אורתופד כתף ומרפק כדי לוודא שאין קרע בביספס המרוחק , כי ייתכן ותזדקק לניתוח תוכל לבקש לקבוע תור בהקדם למרפאתינו במרכז רבין קמפוס השרון בטלפון 039372750 בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים