בלוטת לימפה נפוחה במפשעה מעל שנה, בן 31

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

27/12/2020 | 11:46 | מאת: שלומי

שלום רב דוקטור. אני בן 31 ללא מחלות רקע. לפני מעל שנה הרגשתי כאב באגן כשמיששתי באיזור הרגשתי בלוטה נפוחה ואז גילו באולטראסאונד שזו בלוטת לימפה נפוחה. אולטרסאונד: ''נצפו מספר קשרי לימפה (כולל מיקום שעליו הצביעה נבדק משמאל , ) הגדול ביותר משמאל מגיע בציר האורך עד 29 מ"מ, מימין - עד 21 מ"מ, בעלי ליבה שומנית ווסקולריזציה מרכזית - מראה סונוגרפי תקין''. (רנטגן אגן וחזה- תקינים. אולטראסאונד איברים פנימיים (לא כולל כליות)- תקינים. מיפוי עצמות אגן- תקין). ולפני כשבועיים עשיתי אולטראסאוונד צוואר: ''US בלוטת המגן ============= מידות הבלוטה : האונה הימנית : העובי 17 מ"מ, הרוחב 15 מ "מ האונה השמאלית : העובי 16 מ"מ, הרוחב 14 מ "מ האיסת'מוס : העובי 2.4 מ"מ באיסת'מוס הודגם נגע ציסטי בקוטר כ 3 - מ"מ . מירקם הבלוטה: הטרוגני, עם נגעים ציסטיים עד קוטר כ 4 - מ"מ בשתי האונות . נוכחות קשרי לימפה : משני הצדדים תחנות 3 ו 2 מידות 5*20 מ"מ מימין תחנה 2 וכ 4*23 - מ"מ תחנה 3 צורה: אובלית ליבה שומנית : כן וואסקולרי במרכז הסתיידויות : אין לציין קשר לימפה תת עורי מאחורי האוזן משמאל בגודל כ 2*9 - מ"מ, במראה סונוגרפי תקין . בלוטות פרוטיס ובלוטות הרוק התת לסתיות בגודל ומבנה תקינים''. עשיתי מיפוי עצמות, רנטגן, MRI הכל תקין. עשיתי בדיקות למחלות מין- ואין שום דבר. אשמח לדעת מה דעתך מה יכול להיות? למה בלוטת לימפה יכולה להיות נפוחה מעל שנה? האם שלום רב דוקטור. אני בן 31 ללא מחלות רקע. לפני מעל שנה הרגשתי כאב באגן כשמיששתי באיזור הרגשתי בלוטה נפוחה ואז גילו באולטראסאונד שזו בלוטת לימפה נפוחה. אולטרסאונד: ''נצפו מספר קשרי לימפה (כולל מיקום שעליו הצביעה נבדק משמאל , ) הגדול ביותר משמאל מגיע בציר האורך עד 29 מ"מ, מימין - עד 21 מ"מ, בעלי ליבה שומנית ווסקולריזציה מרכזית - מראה סונוגרפי תקין''. (רנטגן אגן וחזה- תקינים. אולטראסאונד איברים פנימיים (לא כולל כליות)- תקינים. מיפוי עצמות אגן- תקין). ולפני כשבועיים עשיתי אולטראסאוונד צוואר: ''US בלוטת המגן ============= מידות הבלוטה : האונה הימנית : העובי 17 מ"מ, הרוחב 15 מ "מ האונה השמאלית : העובי 16 מ"מ, הרוחב 14 מ "מ האיסת'מוס : העובי 2.4 מ"מ באיסת'מוס הודגם נגע ציסטי בקוטר כ 3 - מ"מ . מירקם הבלוטה: הטרוגני, עם נגעים ציסטיים עד קוטר כ 4 - מ"מ בשתי האונות . נוכחות קשרי לימפה : משני הצדדים תחנות 3 ו 2 מידות 5*20 מ"מ מימין תחנה 2 וכ 4*23 - מ"מ תחנה 3 צורה: אובלית ליבה שומנית : כן וואסקולרי במרכז הסתיידויות : אין לציין קשר לימפה תת עורי מאחורי האוזן משמאל בגודל כ 2*9 - מ"מ, במראה סונוגרפי תקין . בלוטות פרוטיס ובלוטות הרוק התת לסתיות בגודל ומבנה תקינים''. עשיתי מיפוי עצמות, רנטגן, MRI הכל תקין. עשיתי בדיקות למחלות מין- ואין שום דבר. אשמח לדעת מה דעתך מה יכול להיות? למה בלוטת לימפה יכולה להיות נפוחה מעל שנה? האם אורתופד יכול לעזור? האם פציעת ספורט יכולה לגרום לבלוטת לימפה להיות נפוחה? תודה רבה

שלום שלומי, בפציעות ספורט איני מכיר קשר לבלוטות לימפה מוגדלות. ייתכן ומדובר במחלה אחרת. ממליץ לך לפנות לרופא המטפל לשקול ביופסיה מהבלוטה במידה וישנו כאב ובלוטה מוגדלת מזה שנה. בברכה ,

27/12/2020 | 13:24 | מאת: שלומי

תודה לך דוקטור מוחמד. האם אני צריך ללכת לרופא מאיזה תחום התמחות מסוים או לרופא משפחה?

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים