ניתוח פתוח לניקוי גידול PVNS בברך

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

06/10/2019 | 09:07 | מאת: אני

שלום, יש לי גידול PVNS בברך במקום שלא ניתן להגיע אליו בארתוסקופיה ולכן מומלץ ניתוח פתוח. שאלתי היא כמה זמן לוקח להחלים מניתוח כזה ומהו בדיוק התהליך ,מרוב פחד דחיתי את הניתוח כבר שלוש פעמים תודה לעונים

שלום , חלק מגידולי הPVNS נמצאים באזורים עמוקים ופחות נגישים בארתרוסקופיה לדוגמא החלק האחורי של הברך ולכן ההמלצה במידה וישנם כאבים חזקים והגבלה לבצע ניתוח לכריתת הגידול . אם מדובר בPVNS בחלק האחורי של הברך אז יש צורך בגישה אחורית לברך וכמו לכל ניתוח יש סיבוכים . אם אתה סובל מאוד מהברך דעתי היא לקחת את הסיכון בניתוח ולעבור אותו אם המגבלה לא משמעותית ואין יותר מדי כאבים הייתי מוותר על הניתוח לציין כי יש כ-20-30 אחוז של חזרה של הגידול . בברכה ,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים