עזרה בפענוח סיטי גב .

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

06/09/2019 | 16:18 | מאת: נטי

שלום, תוצאות סיטי גב, אשמח להסבר: סריקה טומוגרפית ממוחשבת ש"עמ של מתני/סקרלי במנח אקסיאלי עם שיחזורים סגיטאליים : הסריקה בוצעה בהגדלה ובחתכים דקים וצמודים בזוית המקבילה למרווחים הדיסקליים -הבין חוליתיים , בגבהים S1-L1 SACRUM בחלונות רקמה רכה ובחלונות עצם: סיבת הפניה : בירור כאבים . סריקת L1-L2 : סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי . סריקת L2-L3 : סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי. סריקת L3-L4 : סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי . סריקת : L4-L5 בלט אנולרי דיפוזי של קל הדיסקית, שטוח מאחור, נושק קדמת השק התקאלי . סריקת :L5-S1 התבהרות מעוגלת עם שינויים אוסטאוסקלרוטיים בפנים הדיסטליות התחתונות הקדמיות בחוליה , L5 קרוב לוודאי על רקע שינויים ניווניים בסחוס הדיסקית, בלט אנולרי אחורי דיפוזי, יותר מרכזי גורם ללחץ על קל השק התקאלי . מפרקים סקרו-איליאקליים: שינויים ניווניים קלים עם קום פינומינה משני הצדדים תודה

שלום נטי, ספיציפית להתייחסות לפענוח ישנם בעיקר שני בלטי דיסק לא משמעותיים בין שתי החוליות התחתונות של הגב התחתון. בנוסף יש שחיקה קלה בין מפרקי האגן האחורי. תתייעץ עם אורתופד מומחה בקהילה לצורך התאמת תכנית טיפול. בברכה ,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים