שבר בכף רגל מסרק חמש - החלמה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

15/07/2019 | 07:34 | מאת: בחור בן 21

בכף רגל שבר רוחבי של עצם מטטארסלי חמישי עם תזוזה קלה, שבר בבסיס מסרק חמש אחרי שישה שבועות טיפול ללא גבס דריכה על הרגל ללא כאב אין עדין אחוי מלא . האם אפשר לרוץ על הרגל ? האם זה יזיק לא ממש הבנתי את האורטופד וכמה זמן יכול להחלים סופית

שלום, חלק מהשברים בבסיס מסרק 5 הינן בעייתיים מבחינת חיבור ועל כן יש עקוב דרך צילומים ובדיקה תקופה ארוכה עד החלמה וחיבור סופי. ממליץ להימנע מריצות ופעילות מאומצת מוגזמת לפני סימני חיבור מתקדמים. לעיתים ממתינים אפילו 3-4 חודשים עד חיבור מלא. יש לבצע צילום ביקורת ולוודא חיבור טרם החזרה לפעילות. בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים