facet joint קרוע? מה לעשות?

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

14/02/2019 | 10:24 | מאת: זאב

דר' שלום אני בן 29, כבר שנתיים שאני סובל מכאבים בגב האמצעי שום טיפול אלטרנטיבי לא עזר, עשיתי פעמיים MRI הייתי אצל אורתופד ובצילומים לא מצאו שום בעיה....התייאשתי ועשיתי זריקה איפה שכאב. הרופא כתב זריקה ל-facet joint צעד ימני T10. במקום לעזור הכאבים התעצמו עד דמעות וכבר חודש לא עוברים. התחלתי לבד לעיין בצילומים ולפי הבנתי facet joints בשני הצדדים ובמיוחד בצעד ימים פשוט חצי קרועים רואים לבן ב-MRI במקום שחור(צירפתי תמונה)... הפסקתי אימונים, כל יום מתיחות האם יש סיכוי שעם הזמן זה יחלים לא עד הסוף אבל לפחות שכאבים יעברו או שניתוח לייצוב של המקום בלתי נמנע? האם כירופרקט טוב יכול לעזור?

16/02/2019 | 11:28 | מאת: ד"ר יובל ברוך

היי זאב מקרים של כאב בעמוש שלא ברור מקורו הם שכיחים, ממליץ לפנות למומחה עמו״ש לשם דיון על הקשר בין הממצאים בmri והכאבים והאם טיפול ניותחי או אחר יעזרו. בכל מקרה לא ממליץ לפנות לכירופרקט

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים