אימוני רגליים ושבר מאמץ

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

08/02/2019 | 08:38 | מאת: Roki

רציתי לשאול אם אימוני רגליים (סקוואט,דדליפט וכדומה...) אפשריים בזמן שברי מאמץ?. שמעתי דעות חלוקות לשני הצדדים-חלק אמרו לי שצריך מנוחה מוחלטת וחלק אמרו לי שדווקא צריך לחזק את הרגליים. כמו כן ברצוני לציין שאיני מרגיש כלל את הכאבים בזמן האימון, ואימון שכזה עובר ללא בעיה כלל. אשמח לעזרה בנושא.

08/02/2019 | 19:00 | מאת: ד"ר יובל ברוך

היי רוקי לא ציינת כיצד ומתי אובחנת כסובל משברי מאמץ ואיזור דרגה. במידה ומדובר באבחנה טרייה ומשמעותית, אז מציע מנוחה. במידה ומדובר באבחנה ישנה וכעת ללא כאבים אך אין מניעה מחיזוק שרירים ופעילות. כל עוד לא מגיע לכדי כאבים

09/02/2019 | 11:48 | מאת: roki

ההבחנה הראשונית הייתה לפני כחודשיים וחצי כאשר אורטופד בדק אותי ואבחן לי שבר מאמץ אך עדיין לא נשלחתי לצילום. מאז ניסיתי לאחר מנוחה של חודש לחזור לריצות באופן הדרגתי אך חזרו הכאבים (בזמן ריצה בלבד). תודה רבה.

09/02/2019 | 20:39 | מאת: ד"ר יובל ברוך

היי רוקי ממליץ לפנות לאורתופד בקהילה להשלמת האבחנה טרם החלטה על המשך טיפול

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים