קרע רצועה צולבת חריף מלא שאלה לגבי אופן הטיפול

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

31/01/2019 | 20:30 | מאת: זיו

שלום רב. בבדיקת הmri אובחן אצלי קרע מלא חריף בACL קונטוזיות גרמיות נושקות בקונדיל פמרולי ליטרלי ושל הטיביאל פלטו. קראתי המון חומר ולפי הבנתי ישנה אפשרות לשיקום אינטנסיבי מאוד על ידי פיזותרפיה. אני רוצה להימנע מניתוח בכל דרך אפשרית . יש לי את הכח רצון להשקיע מעל ומעבר על מנת להשתקם ללא תהליך של ניתוח. האם דרך זו אפשרית? במחקרים שראיתי לא מצאו כל הבדל ביציבות הברך שנתיים מהתהליך השיקום אצל אנשים שעברו ניץוח או אנשים אשר נמענו ממנו.

02/02/2019 | 16:37 | מאת: ד"ר יובל ברוך

היי זיו לא ציינת פרטים חשובים כמו גיל ורמת פעילות. לקרע של ACL אכן קיימת . אפשרות של טיפול לא ניתוחי (תלוי אם קיימת פגיעה מניסקיאלית בנוסף ובפקטורים רבים) . כל הכבוד שהשקעת את הזמן להתייעץ בספרות אך את ההחלטה הסופית ממליץ שתבצע במרפאה מול מומחה ולאחר ששקלת את האפשרויות רפואה שלמה יובל

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים