שחיקת סחוס

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

05/05/2007 | 23:31 | מאת: ניר

לאבי בן 50+ זוהתה שחיקת סחוס במיפרק הירך . נאמר לו שזה משהו ניווני ואין מה לעשות חוץ מהשתלת מיפרק כשיחמיר המצב. האם אכן אין מה לעשות ?

06/05/2007 | 06:06 | מאת: ד"ר איתי פניכל

ניר שלום תהליך שחיקת סחוס הוא תהליך בלתי הפיך. ניתן להקל על חולה הסובל משחיקת מפרק הירך ע"י שמוש במקל, שמוש במשכחי כאבים, פסיוטרפיה, ירידה במשקל והתאמת פעילות.במידה ואיכות החיים של החולה ניפגעת משמעותית יש לחשוב ברצינות על טיפול ניתוחי שברוב המקרים הינו החלפה של הפרק. בברכה דר איתי פניכל מומחה בכירורגיה אורטופדית מרכז רפואי רבין, קמפוס בלינסון

26/07/2007 | 14:08 | מאת: udi1947

האם apos הנו יעיל לבעיית שחיקת סחוס בירך? אציין כי אני מבצע תרגילי מתיחות,לוקח אדוויל בשעה שכאב מתגבר,אבל הייתי רוצה להקל במידה משמעותית על המצב

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים