תשובות לשאלותיך מתאריך 11.6.07

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

05/08/2007 | 13:01 | מאת: מישהי מאוכזבת

שלום לך המאמן יובל, אני חוזרת עם תשובות קצת באיחור. אבל אשמח לקבל את התיחסותך המקצועית. כאמור, שאלותיך נוגעות לגבי העיסוק המקצועי שלי. אז קצת רקע כללי לגבי עיסוקי. אני מורה לשפה זרה. עבדתי במקצועי זה כשכירה במשרד החינוך ובמסגרות אחרות. נחלתי אכזבה מאוד גדולה במשרד החינוך. אך עם זאת צברתי ניסיון מקצועי ובתקופה שהייתי מובטלת החלטתי לעשות פרסום לגבי שעורים פרטיים ליחידים וחוגים בקבוצות קטנות וכך בניתי לי עסק קטן בבית. כמה שאלות לחשיבה: 1. מה השתנה בין השנה השנייה לשלישית בעבודה? תשובה- בשנה השנייה מס' התלמידים גדל והכנסותיי הוכפלו בצורה משמעותית לעומת השנה הראשונה. בשנה השלישית מס' התלמידים הקבועים ירד בהדרגה עד שנשארו 3-4 קבועים. עם זאת באו הרבה תלמידים חדשים אבל אף אחד מהם, למעט 1-2 הצליח לתקוע יתד אצלי. מבחינת קבוצות הלימוד- הגיעו אליי תלמידות חדשות ללימוד בקבוצה שרובן החזיקו מעמד עד סוף השנה וזה היה אכן מספק ומרגש. פתחתי עוד קבוצה אבל היא הייתה פחות מוצלחת מבחינת מס' התלמידים. בתחילת השנה השלישית הייתי לקראת הפריה ראשונה, מאוד מבולבלת, חסרת מוטיבציה ובטחון. הייתי מאוד פאסיבית מבחינת פרסום והכנות לקראת שנת הלימודים. יש לציין ששתי הקבוצות שפתחתי היו ביוזמת ההורים שפנו אליי ובעזרת בעלי ששם עלונים בתיבות. 2. בדיעבד - איך השפיעה עלייך האמירה "יש לי הרבה לקוחות אז לא צריך להשקיע שיווק"? בשנה השניה הרגשתי שיש לי שקט תעשייתי - כלומר היו לי הכנסות מספקות ומס' לא מבוטל של תלמידים אז לא הרגשתי צורך בפרסום שוטף לאורך כל השנה, אלא רק בפרסום נקודתי בתחילת שנה. מה גם שהייתי טרודה בטיפולי הפוריות. בשנה השלישית המעטתי בפרסום לא מתוך אותה אמירה, אלא מתוך חוסר מוטיבציה ואי אמונה בשינוי המצב. 3. מה צריך לקרות במציאות כדי שתהיי שבעת רצון גם מנושא העבודה? הייתי ממליץ שממש תכתבי לך הגדרות מדויקות ניתנות לכימות - כמה לקוחות, כמה הכנסה מלקוח, רווח בחודש שיספק אותך וכד'. תשובה תינתן בהמשך. 4. איך הגיעו לך הלקוחות בהתחלה? מה צריך לקרות כדי שהם יגיעו שוב? ע"י מס' מקורות פרסום - דפי זהב, מודעות שתליתי בבנינים/רחוב/בתי ספר וכו', עיתון מקומי, עלונים בתיבות הדואר, ניגשתי למס' בתי ספר וסיפרתי לתלמידים אודותיי, ע"י קשרים אישיים ופה לאוזן. מה צריך לקרות כדי שיגיעו שוב- אין ספק שהפרסום שלי לוקה בחסר, כי אין כרגע פרסום בכלל. אבל עם זאת אני צריכה מוטיבציה, אמונה ורצון להמשיך ולפתח את העסק. 5. מה החזון שלך מבחינת העסק? אם תסתכלי 5 שנים קדימה - איך הוא אמור להיראות? איך הוא אמור להשתלב בחיי המשפחה? להזכירך אני כרגע בהריון, בעוד כחודש אני אמורה ללדת בפעם הראשונה. מבחינת החזון העסקי שלי הייתי רוצה לפתח את קבוצות הלימוד/חוגים בתחום המקצועי שלי וגם במקצועות נוספים (הכנה לכיתה א', שעת סיפור וחשבון וכו') . הסיפוק בהוראת קבוצות יותר גדול אצלי מאשר ללמד תלמידים פרטיים ומה גם שמבחינת תשלום זה יותר משתלם. . עם זאת הייתי רוצה גם להמשיך ולהתפתח מבחינת הלימודים חשבתי אולי ללמוד אבחון דידקטי, משהו טיפולי, הדרכת עיסוי תינוקות ועוד כל מיני דברים שעולים בראשי שאוכל לעסוק בהם בנוסף. 6. כתבת שאת צריכה מעבר - מה את צריכה? אני צריכה חיי חברה קרובים יותר. בעלי הוא החבר הכי טוב שלי, אך מעבר לזה אני זקוקה לחברות קרובות ועוד בני משפחה קרובים ואני לא מרגישה שיש לי את זה. אני כל הזמן מרגישה מרירה מהבחינה הזאת. למרות שאני עושה מאמצים להכיר אנשים חדשים *נקודה נוספת שהייתי רוצה להעיר היא כשעזבתי את משרד החינוך הלכתי לייעוץ מקצועי ולאחר שיחה עם פסיכולוגית תעסוקתית ומבחנים שעשיתי נאמר לי שאני מאוד מתאימה לתחום ההוראה וההדרכה מבחינת הכישורים שלי, אך עליי ליישם זאת במסגרת פרטית כעצמאית או כשכירה ולא במשרד החינוך ששם היצירתיות והמרחב שלי יהיו מוגבלים. *המצב כיום- מס' תלמידים בודדים מגיעים בחופש הגדול ללמוד, ההכנסות ירדו משמעותית ויש לי חשש לאין הכנסות בחודש הקרוב. די מתלבטת לעניין העיסוק בשעורים פרטיים מאחר ויש הרבה ביטולים ואין כל כך יציבות בתחום. לגבי החוגים וקבוצות הלימוד- מאוד קשה לבנות זאת וצריך להשקיע המון בפרסום ובקשרים. כמו שציינתי העסק שפיתחתי הוא עסק ביתי. וקצת קשה לי לראות איך אני ממשיכה זאת עם תינוקת בבית. עם זאת יש לי אכזבה מאוד גדולה מהשנה הזו לא יודעת כיצד להסביר את הירידה הדראסטית במס' הלקוחות וההכנסות. כרגע אני מתכוננת ללידה. מאוד מתרגשת וגם קצת חוששת. קשה לי עם האי ודאות לגבי עתידי המקצועי ומצבי הכלכלי. הייתי גם שמח לנסות ולאתר את ערכייך ולראות איך הם באים לידי ביטוי במהלכים שאת עושה, יד עם חזון מלא. תודה לך שקראת את אשר כתבתי והקשבת לרחשי ליבי. בהצלחה בהמשך ניהול הפורום ובדרכך המקצועית. תבורך. אני!

שלום למאוכזבת, ראשית, על פי החישובים שלי את ממש קרובה ללידה. איך את מרגישה? דבר שני, אני שמח על תשובותיך. אמנם לקח לא מעט זמן, אבל אין ספק שהקדשת מחשבה ומעניין אותי לדעת איך כתיבת הדברים תרמה לך. סה"כ השקעת לא מעט זמן. לגופו של עניין: 1. קראתי בעיון רב את דבריך ועושה רושם שאת מוכשרת מאוד בתחומך. למרות קשיים ופגיעה במוטיבציה הורים פנו אליך ורצו אותך, ורק ממוניטין פתחת שתי קבוצות. זה לא דבר של מה בכך, וכנראה יש לך יכולות גבוהות בתחומך. שאלתי היא - מה את חושבת שהיה קורה אם לא היית פאסיבית בפרסום? מה המשמעות מבחינתך לשתי קבוצות ללא מאמץ? 2. קצת מבולבל מתשובה זו. 'חוסר מוטיבציה ואי אמונה בשינוי המצב' - איזה מצב? 3. ממתין 4. כאן נדמה לי שטמון הסיפור האמיתי: את מספרת בתושבה הבאה שאת אוהבת ללמד, בעיקר קבוצות, אז מה קרה למוטיבציה? איך את מסבירה את חוסר החשק בלשווק? מה קרה לאמונה? ואיפה הרצון? 5. החזון העסקי שלך הוא מצוין. את עושה מה שאת רוצה, רק רוצה לגוון מעט. משימה: בואי תכיני רשימה, עוד לפני הלידה, של שלושת הדברים המרכזיים שהיית רוצה ללמוד, איפה לומדים, כמה זמן וכמה עולה. 6. ראשית קשר טוב עם הבעל זה דבר נפלא, ולא דבר של מה בכך. ובכל מקרה, ברגע שתתחילי ללמוד, הבעיה של החברה - אם רק תהיי פתוחה - תבוא על פתרונה. איפה את מכירה היום אנשים חדשים? לגבי ההערה שלך - במה את יצירתית? חשבת פעם על לבקש עזרה בתחום השיווק? ברור שבמצבך הרבה יותר קשה להתרוצץ ולהתאמץ. מי יכול לסייע לך בתחום? משימה - תכיני תוכנית עסקית - שיווקית אמיתית לשנה הבאה, כולל מטרות ויעדים ברורים. קחי בחשבון את הזמן שאת צריכה, ותנסי להשחיל לתוכנית איזו תוכנית לימודים עבור עצמך. שמח שחזרת, מקווה לשמוע ממך עוד. המון הצלחה בהריון ובלידה, תעשי הכל כדי להוריד את המתח. כסף בא, כסף הולך - הכל מתגמד לקראת.... שוב, ממליץ על הספר "לאלף את השדון". לקראת הלידה לדעתי הוא אף יכול להיות יעיל עוד יותר. בכל מקרה, אני פה. בהצלחה! יובל פייס

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי