זוגיות ובכי

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

04/10/2012 | 18:36 | מאת: ק

היי, שמי קרי (שם בדוי) בת 28. לאחרונה חזרתי לבן זוג איתו הייתי 4 וחצי שנים. הזוגיות הזאת לא הייתה פשוטה היות והוא גרוש עם ילדה. במהלכה רזיתי בלי סוף בשל מריבות יומיומיות והרבה כעסים ועצבים ששרו בה. זו זוגיות שהוציאה ממני צדדים מאוד מכוערים והיו מקרים שבהם הגבתי באלימות. ברצוני לציין שאינני בנאדם אלים, אני לומדת חינוך ולרוב בנאדם רגוע אך חסר ביטחון. כשחזרנו הובטחו לי אינסוף הבטחות וובעיקר הובטח לי שבשעת מריבה או חילוקי דעות הכל יתנהל אחרת ולא בצורה מכוערת. עברו כמעט 4 חודשים מאז חזרנו ואנו מגיעים למריבות מכוערות בהן הוא בעיקר מתפוצץ, צורח עליי, מעיף אותי מהעסק שלו ומאשים אותי על הדרך שלי. כשהיינו מדברים רגוע הייתי מצליחה להתנהל מולו בלי לבכות, אך כשהוא צועק, תוקפני והדרך שלו אינה מכבדת את הזוגיות אני נכנסת להתקף היסטרי של בכי שיכול להימשך שעות, כל גופי מתכווץ וכואב, הכאב משתלט עליי ואז הוא עוד יותר כועס. הוא לא מסוגל לשמוע אותי בוכה, טוען שאני תינוקת ושאי אפשר לדבר איתי ככה. אני באמת משתדלת שלא לפרוץ בבכי ואני כבר אובדת עצות למה זה קורה לי ואני בוכה שעות בלי הפסקה. אשמח לשמוע עצה, להבין למה אני בוכה ולא מסוגלת להתמודד בלי לבכות, אני באמת משתדלת אבל זה משתלט עליי.

היי קרי, תודה על הפנייה. אני מצטער לשמוע על הבעיות האלה. אני חושב שאם הזוגיות הזו משמעותית לשניכם, עליכם ללכת לטיפול או אימון זוגי יחדיו. בזוגיות יש מריבות, אבל צרחות, צעקות, האשמות או אלימות - זה לא חלק מהמריבות. להתווכח זה בסדר, וגם לא להסכים. הבכי שלך הוא טבעי. אף אחד לא אוהב שצועקים עליו או שנוזפים בו. יכול להיות שאת רגישה מהממוצע, אבל זה לא משהו שניתן לשלוט עליו בקלות. אני חושב שאת צריכה להתחזק, ללמוד לעמוד מולו במריבות האלה (אנחנו עושים את זה במשחקי תפקידים וחיזוק הביטחון שלך) - וככה תגיעי למקום טוב יותר. בהצלחה ואני מקווה שהדברים ישתנו במהרה! יובל

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי