מודעות למגבלות

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

03/08/2007 | 01:49 | מאת: אלעד

שלום יובל, אומרים-"בן אדם צריך להיות מודע למגבלות שלו". יש המון אנשים בעולם שלא היו מגיעים להשגי העל אליהם הגיעו אילו שמעו למשפט הזה. איך אדם יכול לדעת בכלל מהן המגבלות שלו? אלעד.

הי אלעד, תודה על פנייתך. שאלה מצויינת. איך בן אדם יכול להיות מודע למגבלותיו? החוק הראשון באימון אומר שכל אדם הוא שלם, יצירתי ובעל תושיה. המשמעות היא שאנחנו סומכים על אנשים שהם מודעים למגבלות שלהם. אם תבחן את הנושא לעומק, תראה שבעצם כולנו פחות או יותר מודעים למגבלות שלנו. לדוגמא, סביר שלא תשדר ברדיו אם אתה סובל מגמגום, או שלא תשחק כדורסל מקצועני אם אתה שונא ספורט ונמוך במיוחד. סך הכל, אנחנו מודעים למגבלות. מצד שני, לעתים, כדי להגיע להצלחות בחיים אנחנו זקוקים להתנסויות שמפתיעות אותנו. אין לדעתי המון אנשים שלא אמרו לעצמם - "לא האמנתי שאני מסוגל לזה". ובכל זאת, אם מישהו לא מאמין, הוא לא ינסה. ברגע שיש לך יכולות, כישורים ורצון, הגיון ומודעות, תוכל לעשות דברים מפתיעים בחייך. ואם הצלחת, זה אומר שזה בתחום הגבולות. ואם אתה חושש לנסות, או לא בטוח בגבולותיך ומגבלותיך, בהחלט שווה פנות למאמן שיעזור לך לחשוף את חוזקותיך. בהצלחה, יובל פייס

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי