העצמה לילדה בת 8

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

09/11/2010 | 08:58 | מאת: דורון

הבת שלנו בכתה ג', כמעט בת 8 מתוקה ונבונה אך יש כמה דברים שמאוד מטרידים אותנו כהורים. נעה, נוטה להיגרר אחרי ילדות בנות גילה "החזקות" ממנה, היא מנסה לרצות אותן, היא מוותרת, הופכת למעין צל שלהם. היא מפחדת להביע את דעתה האישית ולעמוד על שלה. יש להדגיש כי בפעילויות בית ספריות היא מראה ביטחון, אם זה בלהשתתף בהצגות, טקסים וכו'. נוצר מצב שהיא הופכת מעין שק חבטות ומוקד להלצות מבנות חזקות שבכיתתה. אשמח לעצתך.

שלום, מתנצל על העיכוב. ראשית, אני בהחלט מבין את כאבכם כהורים, לראות את חולשת בתכם ואתם לא יכולים להגן עליה כשזה קורה. העניין כאן כנראה הוא דימוי עצמי או ביטחון עצמי. במקרה של ילדים, לאימון אין פתרונות טובים. האימון עובד מצוין עם בני נוער ומבוגרים, ואת האימון אנחנו עושים להורה, לא לילד. כך שאם אתם רוצים עצות פרקטיות, הייתי ממליץ לפנות למומחים לעניין - פסיכולוגים לילדים או יועצים. לגביכם, אני מציע לחשוב מתוך ההיכרות עם בתכם, מה יכול לחזק אותה. זה יכול להיות איזשהו חוג מעניין, כמו אומנות לחימה או ריקוד יחד עם חיזוקים שלכם והבטחה שהיא לא תישאר לבד אף פעם גם אם תעמוד על שלה. אלו מיומנויות החסרות ברוב המקרים, למרות ששוב הייתי ממליץ לבחון את הדברים מאחר והם יכולים לנסוע גם מבעיות אחרות (כמו הפרעות קשב וריכוז וכד'). בהצלחה! יובל

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי