איך משנים התנהגות?

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

26/07/2007 | 10:53 | מאת: שיר

היי אני נשואה מזה שלוש שנים. מאוד אוהבת את בעלי. יש לנו ילד בן שנתיים. בעלי איש צבא שמגיע כל יום הביתה אבל בשעות מאוד מאוחרות, לרוב כשבננו כבר ישן. כשהוא לא איתי, אני מתגעגעת אליו ורוצה להיות איתו וכשהוא מגיע הביתה, אני מרירה כלפיו עוקצנית, צינית ודי מגעילה. בתוך תוכי אני כועסת שהוא כמעט ולא בבית, שאני מתפקדת כמעט כאם חד הורית, שהוא כמעט ולא עושה כלום בבית (הוא מודע לתחושות האלה, אני לא מסתירה כלום) ועל אף שאינני רוצה להפגין את התחושות האלה ורוצה שיהיה לו כיף כשהוא מגיע הביתה ולא שיגיע לאישה חמוצה ומרירה, אני לא מצליחה. אני די מרחמת עליו. אני יודעת שהוא לא ישתנה כי העבודה חשובה לו והוא עובד רחוק מהבית, כך ששעות העבודה לא ישתנו. כיצד אני עוזרת לעצמי להפסיק עם ההתנהגות הזו? אני ממש רוצה להפסיק להתנהג כמו שאני מתנהגת כלפיו, אבל זה לא מצליח כשהוא מגיע הביתה הכל מתפרץ... מה עושים??

הי שיר, תודה על פנייתך. התופעה שהזכרת מוכרת לי מאוד ממתאמנות רבות. יש אהבה בזוגיות מצד אחד, אבל כעס גדול על חוסר השיתוף פעולה. המודעות לעניין והישירות והפתיחות שלך הן חצי הדרך לשינוי התנהגותי. ממה שכתבת, ואנא אל תתביישי לתקן אותי אם אני טועה - את מרגישה חוסר שיוויון, כעס על "מטלה" משותפת שננטשה, סוג של תחושת כליאה. הבסיס הוא עבודה עצמית משמעותית, רצוי בליווי איש מקצוע, אבל לא חובה. אני רוצה לתת לך מספר משימות ולשאול כמה דברים שאשמח אם תשתפי אותי עד כמה שתרגישי בנח - ואז נוכל לנסות לסייע יותר. 1. תכיני רשימה של דברים שמכעיסים אותך בבעלך, עם חזרתו הבייתה. 2. תערכי רשימה של יתרונות וחסרונות של המצב - מה נותן לך ה "חופש" ממנו, ומה מונע ממך? 3. אם המצב היה אופטימלי - איך הוא היה נראה? 4. תנסי לשוות בין התקופות של עד הלידה ומהלידה. מה היה שם שאין לך היום? שאלות אלו הן הבסיס לחשיבה משותפת איך אפשר לקדם את ההתנהגות שלך. אני, אגב, מאמין שאם תעשי יותר עבור עצמך בשעות פנאי (גם עם בעלך וגם בלעדיו) המון קיטור ישתחרר. המלצה אחרונה - יש ספר שכבר המלצתי עליו מספר פעמים והוא לעתים עובד מאוד יפה על מתאמנים - "לאלף את השדון". ניתן למצוא אותו בחנויות ספרים והוא תיאוריה פסיכולוגית שכתובה בצורה נחמדה עם תרגילים ועשויה לסייע לך מאוד. בכל אופן, ממתין לתשובותיך. בהצלחה! יובל פייס

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי