לא נעימה חברתית עצבנית ולחוצה תמידית

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

04/07/2010 | 14:16 | מאת: ללוש

יש לי אחות שבעקרון יש לה לב זהב וטוהר, אבל יש לה בעיב שנמשכת כבר שנים ואנחנו(המשפחה) לא יודעים איך לעזור, היא רווקה בת 30, אבל ללא שום קשר גם שהיתה לה מערכת יחסים פעם אחת עם גבר היא נגמרה כל כך מגעיל,אני קצת מתקשה להגדיר את הבעיה אבל היא נורא עצבנית ולחוצה ובחברה היא לא מסתדרת, בוא נגיד שלא נעים כלל להיות בחברתה יש לה עקיצות מעצבנות והיא חסרת טקט ובכל מצב חברתי שהיא נמצאת בוא קורה איזה שהוא סכסוך היא הספיקה לריב עם בעלי ועם בנות דודותי והורי מרוב שרוצים כל הזמן להיות בסדר מהפחד רק מחפשים איך לספק אותה , יש לציין שאימה לא פעם בהתאבדות , אנחנו ניסנו לשלוח אותה מלא פעמים לטיפול והצענו עזרה תמיד אך ללא הצלחה, היא פשוט ממאיסה את עצמה בכל חברה שהיא נמצאת והכי הורס זה שיש לה לב זהב היא תמיד רוצה לעזור תמיד אפילו בצורה אובססיבית אבל יכולה ברגע לשרוף את הכל אם משהו לא הולך בדרכה .בבקשה אנחנו חייבים עזרה לאן לפנות מה הכתובת הנכונה היא חייבת להישתנות בשביל העתיד בן זוג ילדים אף אחד לא יצליח לחיות בחברתה. מודה מראש על כל עזרה.

היי ללוש, תודה על פנייתך. יש קושי גדול מאוד לכפות על אדם טיפול, למרות שבמקרה של אחותך - אם היא איימה להתאבד - טיפול זה הדבר היעיל ביותר עבורה. הייתי ממליץ לפנות לפורום פסיכיאטריה ולברר מה האפשרויות. בינתיים, אני ממליץ שמישהי מהמשפחה תנסה לשוחח עם אחותך ממקום של לשמוע מה מציק לה ומה כל כך קשה לה. להיות אך ורק אוזן קשבת, מקום בו תוכל להוציא (ונטילציה) בלי יותר מדי פרשנויות. חשוב שהיא תרגיש שאתם איתה ולא נגדה, ואז בעדינות להביא אותה למצב של פגישה עם פסיכולוג או פסיכיאטר. לגבי ההתנהגות שלה - צריך לברר המון דברים לפני שחושבים מה לעשות בעניין. טיפול יכול לעזור לה מאוד גם כאן כמובן. בהצלחה וכל הכבוד לך על האכפתיות! את מוזמנת לעדכן. יובל

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי