עזרתך

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

08/06/2010 | 15:16 | מאת: מירה

אני בת 30 נשואה לגבר בן 35 מהמגזר הערבי והתחתנו לאחר אהבה גדולה לפני שלוש שנים ויש לנו ילד וכמו שאומרים בהדגשה שאני מאיזור מגורים רחוק מזה של בעלי והיה קשה לי להסתגל בסביבה החדשה,באופי הדיבור והליבוש והכל הבעיות שלנו התחילו מכאן שהוא ביקש שאני אשתנה ואסתגל לאורח החיים שלו אני נסיתי הרבה ופישלתי כי זה קשה לשנות הכל בבת אחת דבר שהוא לא קיבל אותו בצורה טובה במיוחד שהוא גבר עצבני וכעסני מאוד והרבה פעמים הגענו לנקודות של גירושין שבסוף היינו חוזרים כאילו בשם האהבה , יחסי המין שלנו היו בהתחלה יפים אבל לאחר הבעיות שהיה בינינו בעלי יצא עם נקודה שאני אשמה בגלל שאני לא מקבלת את דעותיו כמובן מאליו ומזה התרחק ממני וכל רגע אינטימי אני חייבת ליזום,אני עושה את זה בקרירות לפעמים עם זיופים במיוחד שיש לו שפיכה מהירה והרבה פעמים אני לא מרגישה התעניינות בסקס כי אני לא מקבלת החום ממנו או אהבה או כלשהו פינוק שיכול להזכיר לי למה בכלל אהבתי את הבן האדם הזה ,חוסר החום ושכל אחד מאיתנו מתקרב רק בקשר של סקס לא יותר גורם ליצור בעיות שאני לא מתקרבת אליו לא מפנקת אותו אפילו ללא מלי אהבה ופינוק אני מסבירה לו שהוא לפני החתונה היה עושה דברים שגרמו לי לאהוב אותי היום הפסיק לעשות ואני לא יכולה לעשות את זה בלי כלשהי תמורת אהבה או הרגשה טובה ושכבר נמאס לי להיות היוזם בכל תשובתו תמיד שאני הסיבה והוא לעולם לא ישתנה ותמיד אומר בפני שהוא מרגיש בודד מה איתי איך אני ארגיש שעזבתי את חיי את משפחתי את חלומותי ואת עבודתי במיוחד שאני עם תואר אונברסיטה שכאן לא מוצאת עבודה מתאימה לי,הוא כל הזמן מטיל עלי האשמה ומתעצבן מכל דבר ומתחיל לכעוס למשל אם אני מאחרת בשניה להביא לו איזה דבר שביקש הוא צועק ואני כבר בלי חשק להתקרב אליו , למרות אני עושים הצגה בפני האנשים שאנו שמחים והכי מאשרים שיש ובבית כל אחד יושן בצד האחר של המיטה ,לבעיות שלנו יש טיפול ואיך אני אגרום להסכים לטיפול בגלל שהוא כל הזמן טוען שאני זו שצריכה טיפול? אני בדיכאון תמיד בודדה וחרדה קשה לי לצחוק וכל היום שלי אין לי חשק לעשות דבר וישלי זמן קצר להחליט אם אנו רוצים להיות יחד או זהו לעזוב הכל מה דעתך איך אוכל לקבל עזרה?

שלום מירה, תודה על פנייתך. המייל שלך מלווה בכאב גדול ונראה שאת סובלת גם מדיכאון קל. ראשית, אשמח אם תפני לרופא המשפחה או פסיכולוג כדי לצאת מהמקום של התחושות הקשות. לגבי הבעיות ביניכם, נדמה שההבדלים התרבותיים משחקים פה תפקיד משמעותי. בשפה אימונית מדובר במלחמת ערכים - את דורשת את החופש והעצמאות שלך, את היכולת לקבל החלטות ולנהל את חייך כפי שאת מכירה. הוא דורש שתעמדי בסטנדרטים התרבותיים המוכרים לו. הדרך לפתרון אכן היא באמצעות טיפול או גישור. אם הוא לא מוכן ללכת, אני הייתי מקבל את הצעתו והולך לבד לטיפול. אני חושב ששם תוכלי לקבל תובנות איך לשפר את חייך, לחיות על פי ערכייך ולהגשים את עצמך - אם בתוך הקשר או מחוצה לו. מה את חושבת? יובל

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי