שאלות דחופות עזור בבקשה

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

03/10/2009 | 21:52 | מאת: חסויה

היי שלום אני וחברי יוצאים כשנתיים וחצי יש לו הרגלים שקשה לי להסתדר שלו מו שהוא מתקלח 3 פעמים או כול הרגל כזה או אחר הרגל כזה או אחר הוא בא מבית מבוסס אנחנו אומרים להיתחתן בעוד חודשים ואני מפחדת שהרגלים שלו יקשו לו על החיים קשה לו להחשב במשפחה שלי הוא בא מבית שלא חסר לו כלום ואצלי משפחה שקשה לה להיסדר כלכלית .מה עושים.?. או שאני לא מבינה כיצד אפשר לסביר לו שיתנהג בהתחשבות ברגישות יתר למשפחתי.?. וחוץ מזה אני לא מבינה בכלל בהתחלה שיצאנו הינו מבלים הרבה ועכשו כול הזמן שהוא בא אלי אני עייף ולא רוצה לצאת אם חברים או משפחה שלא נדבר אני בקושי באה אליו וזה נורא מפריע לי שלעומתו אח שלו רוצה שחברתו תבוא אליו הביתה והוא לא רוצה שאבוא אליו זה מפריע לי אני הייתי עד לא מזמן בנאדם נורא ביקורתי ומתנתי את עצמי אז איך עלי להגיד לו .?? למרות שאמרתי לו והוא ממשיך בשלו וזה מעצבן אותי הוא בא אלי לרוב .מה עלי לעשות בכדי לא להיות ביקורתי אבל להשיג את שלי זה מעליב אותי "אני עייף " "אז תבואי אין בעיה " ופועל אני לא באה אליו למה מה קרה מאיפה מגיע היחס ...? כיצד אפשר להשיג שליטה באופן חיובי שאני רוצה להשיג ממנו משהו לטובת שנינו מבלי לצוות כפקודה או לפגוע בו איך לעות זאת הוא טיפוס עקשן .?

היי, תודה על פנייתך. לצערי אני לא יכול לענות לך ממה נובע השינוי ביחס, אני מאמין שלך יש את התשובות הטובות ביותר לעניין. אני גם חושב שם התחושות שלך כל כך קשות הנושא צריך לעלות לדיון. לא בריא להיכנס למחויבויות עם חששות שכאלה. יש סיבות רבות להתנהגות שאת מציינת, אבל לפני שאני מעלה רעיונות, אשמח לשמוע ממך מה האפשרויות מתוך היכרות ארוכה עם בן הזוג. וגם - איזה שליטה את רוצה להשיג? מה הכוונה בשליטה? ובכלל, לגבי מערכת היחסים שלך - איך את מרגישה בה? מה את מרגישה כלפי בן הזוג? אשמח לקבל תגובותייך. בהצלחה, יובל

13/10/2009 | 12:37 | מאת: חסויה שוב

הכוונה שלי בשליטה בן זוגי ללא ניסיון בדברים ודיי תמים לי יש יחסית אניטואציה חזקה מאוד ויכולת הבנה ושיפוט של דברים הסתכלות שלו לחיים דיי פזרנית בזבזנית יש לו המון תמיכה ועזרה מצד ההורים הכול בא לו בדרך הקלה עם כפית של זהב בפה ויש בו הרבה תמימות הוא מודע לקשיים שאנשים חווים כי לא ידע מהו קשוי או שיש חוסר בבית איך יהיה אפשר לעשות שליטה בבית שלי ושלו מבלי לפגוע בו כי לפעמים שאני כועסת יש לי גישה מגעילה אני אומרת כול מה שאני חושבת ללא שליטה בצורה צעקנית ופוגענית מקטרגת בלי להתחשבן יורה לכול עבר בצורה שלא מחושבת אני רוצה לעבוד על הגישה איך אעשה את זה?? בבקשה איך אפשר אוכל בעצם להיות בשליטה מבלי לכעוס כך ?? ואיך אוכל לשלוט מבלי שירגיש שהוא נפגע בעצם הייותו גבר כיון שזה מחליש אותו שאישה אומרת מה לעשות.? לגבי המערכת יחסים אני מרגישה בה שאני נמצאת אם ילד קטן שחסר נסיון חיים וחסר הבנה והתחשבות לאור המציאות ששקפתי לך למעלה עם חוסר בהתמודיות בחחים וקשיים ואני לעומתו חוויתי הרבה מיכשולים וקשיים ולכן הבנתי וניסיוני ועברי לעומת עברו מקשיים לנו בדרך כי יכולת הבנה שלו והתפיסה לעומת שלי שונים אני מרגישה אליו אהבה כילד כי הוא דיי ילדותי ומפונק וקשה לי עם החוסר התפתחות מצדו לבנאדם בגילו כול דבר אבא אמא האם התלות הזו תשתחרר אנחנו עומדים להינשא מפחיד אותי .??אני מרגישה שכול דבר אני צריכה לחנך אותו אך אוכל לנהוג בכדי שלא נטעה והרי הוא רוצה להגיד את המילה הנכונה .? והרי השיפוט שלו תמיד מטעה וגורם לנו לטעיות ומוציא אותי תמימה כמותו .? איך עושים סדר כדי שאני אשלוט ללא מאבקי כוח .?? והאם יש סכוי שישתנה .? בקטע של תלותיות ...?. או שאני אתצרך להיות "משרתת" כמו שאמא שלו הרגלה אותו אני יפנה לך את הכלים ,אני יעשה לך כביסה תעשה ככה למה ככה איך עלי להתמודד וחוץ מזה אני מרגישה ביחסים הוא מוסר לעבודה חרוץ חוזר כול הזמן עייף וזה מעצבן אני שנבלה יותר והוא מתנהג כבנאדם מבור שאין לו כוחות נפשיים ופייזים אני יחסית חיה את השיגעונות שלו יעני שבא לו לטייל אז אני אחריו שבא לו לצאת נצא דיי מעצבן אותי אבל ככה הוא דואג לי תומך מסור לעבודה וללימודים איש טוב של משפחה משפחה טובה יש בו תכונות של גבר אידאלי שתמיד רציתי רק אילו הקשיים אז איך מתמודדים איתי בכעס שכתבתי לך ובהתנהגיות שלו ?? נתינות לשנוי כי יש לו בבית אובר פינוק .?? אני לא רוצה שהוא יתפנק ככה אצלי כיצד גורמים לו להשנות .? ולגבי איך אוכל לשלוט כדאי שנשתדל לא להיכשל בעזרת השיפוט שלי הטוב והחזק?? אני דברת מניון ללא התנסות אליו המון תודה

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי