זוגיות בעייתית

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

28/08/2009 | 19:00 | מאת: אפרת

אנחנו נשואים 19 שנה עם 3 ילדים מתבגרים. בעלי כל הזמן עסוק בעבודה למרות שאין את התמורה המתאימה. אני כל הזמן מתלוננת שהוא לא יודע מה קורה בבית אם זה איתי ואם זה עם הילדים וזה מקשה עליי לאהוב אותו. יש לציין שאם אני מטילה עליו משימות הוא עושה ועוזר אבל מבחינת הקשבה ועירנות בבית הוא שואף לאפס. אני רוב הזמן עם פרצופים עליו וכבר העלינו את עיניין הפרידה תייעץ לי מה לעשות? וכן אני כל הזמן מדברת איתו שזה מציק לי אך הוא לא משתנה

היי אפרת, תודה על פנייתך. ראשית, פרידה זו אפשרות, אבל אפשרות לא פשוטה ואם עדיין יש סיכוי, עדיף לתת צ'אנס. מצד שני, תחושה של חוסר סיפוק ואהבה בבית זה משהו שלא צריך לחיות איתו. כשאנחנו מדברים על מערכות יחסים באימון, הדבר הראשון שעולה הוא המורכבות שבהם. בעצם מדובר במפעל מאוד מסובך, בו לכל אחד יש את הרצונות, הצרכים והשאיפות שלו והם לא תמיד מתיישבים בצורה הולמת עם הרצונות והצרכים של זולתו. וככל שהמשפחה גדלה, המורכבות מסתבכת. לכן, יש צורך משמעותי מאוד לטפל במערכת יחסים, לתחזק אותה כל הזמן ואם צצה בעיה לא להמתין איתה עד שכבר אין דרך חזרה. יש כמה שאלו שהייתי רוצה לברר איתך לפני שאנחנו יורדים לפסים יותר פרקטיים: 1. מה את מרגישה כלפיי בעלך? לטוב ולרע, אנא תפרטי. 2. מה היית רוצה שהוא יעשה יותר? מה הכוונה בהקשבה ועירנות? 3. מנקודת מבט של היום - מה בעיקר השתנה במערכת היחסים הזו? 4. איך את רואה מערכת יחסים אולטימטיבית, מהמקום בו את נמצאת? אני אשמח לעזור לך, ממתין לתשובותייך ונחשוב יחד מה הלאה. בהצלחה, יובל

29/08/2009 | 16:33 | מאת: אפרת

ראשית תודה על ההתיחסות המהירה. האמת שאני לא מרגישה הרבה כלפי בעלי, כשיותר טוב לנו אני מרגישה משהו אבל כשאני שוב נכנסת למצב שהוא מעצבן אותי בכך שלא קשוב לי ולא מתעניין בנעשה סביבו אני כבר לא מרגישה כלום. וזה מה שקורה אצלי רוב הזמן.הייתי רוצה שיידע מה קורה סביבו, אם זה איתי ואם זה לילדים לדוגמא אני יכולה להיעלם ליום מבלי שיידע איפה הייתי ומה עשיתי. יגידו כאלו שזה טוב שהוא נותן לי מרחב ולא שואל אבל אותי זה מרגיז. בהקשר לילדים הוא גם לא מתעניין מה עושים במשך היום, אם זה בחופש או בלימודים. כשהילדים היו קטנים היינו עסוקים בגידולם, ולא ראיתי את הצרכים האלו עכשיו הם גודלים ולפי דעתי אין שפה משותפת ביני לבינו. הוא גם לא מתעניין בעבודה שלי וכו' אני יודעת שהוא אוהב אותי הוא עוזר בבית אבל חי בבועה שלו. אני רואה במערכת יחסים לא רק את האהבה , גם את ההתענינות אחד כלפי השניה ולהיפך, הוא בוהה בטלויזיה, לא יוזם שום יציאה רק אני. זה מאוד מרגיז אותי וכמה שאני מנסה לראות את הטוב שבו ולהבליג זה לא עובר לי, ובגלל זה לא מסוגלת לאהוב אותו. בגדול שנינו רוצים להיפרד אבל לאף אחד אין את האומץ כי זה לא דבר קל הן מבחינה רגשית והן מבחינה כספית

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי