שובינזם - אשמח לקבל מכם עזרה

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

13/08/2009 | 16:49 | מאת: עדי

יש לי בעיה עם בן זוגי. אנחנו זוג צעיר אבל במוחנו וניסיוננו כבני 40 מנהלים שגרת חיים עמוסה. אני שמה לב אצלו להערות ותפישה מסויימת לגבי נשים שמאוד מטרידה אותי אותי גידלה אמא חזקה אשת קריירה שאותה גידלה אמא חזקה ועצמאית גם כן.אני לא פמיניסטית קיצונית, אני בעד גבר בבית ולתת לו להוביל לפעמים ולחזר אחריי ולהיות ג'נטלמן אבל לעתים הוא מתבטא בצורה לא יאה. למשל כמו "אילו את הבנק הזה היו מנהלים גברים הכל היה בסדר, נשים האלה לא יודעות...." או "את החברה שלי בחיים לא ינהלו נשים " אני מאוד נפגעת מזה ומספר פעמים אמרתי לו והערתי לו וביקשתי. איך לדבר איתו??? אני בחורה מאוד עצמאית מעולם לא מבקשת עזרה ממנו וחיה לפני הכל את חיי והקריירה -קודם כל אני! לכן אני פשוט משתגעת בפנים כשהוא מתנצח כך. מאיפה זה נובע??? ואיך להסביר לו שזה מכוער ?

היי, תודה על פנייתך. נתחיל בתשובה לשאלתך - האימון גורס שאמירות כאלה, לרוב, נובעות מפרדיגמות. המשמעות היא שאלו דפוסי חשיבה שמנחילים לנו אנשים הקרובים לנו בגיל צעיר, דפוסי חשיבה שהאדם אינו חש כי הם לא הגיוניים לרוב, אבל ניתן לטפל בהם. יכול להיות שזה נובע גם מהרצון לעצבן, לקבל תשומת לב. תנסי להבחין מתי האמירות האלו נאמרות (אחרי מריבה או ויכוח?). השאלה שלי היא מעבר לעברך המובהק שבת למשפחת נשים חזקות, איפה עוד זה מפריע לך? איך עוד זה בא לידי ביטוי ביום יום ביחסייך? אני יכול לספר לך מה אני עושה כשאני צריך להתעמת עם אנשים בגין הפרדיגמות שלהם. התשובה שלי לאמירות מעין אלו היא "שמענו עליך". בהתחלה זה מרגיז אותם, אבל אז אני מסביר - ראינו איך בנקים שנוהלו על ידי גברים כמעט נפלו וכאלו המנוהלים על ידי נשים (כדוגמת לאומי), הצליחו לקחת את ההובלה במשק. אתה היית מסוגל להגיע לשם? ויש עוד אלפי דוגמאות. אבל את צריכה להיות מוכנה ועם ידע בעניין. בהצלחה, יובל

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי