נישואין- האם זו פשרה עבורי?

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

30/05/2009 | 20:40 | מאת: שרון

שלום רב, שמי שרון בת 27. אני ובן זוגי יחד כ-שנתיים ולפני שנה אף נישאנו. במהלך חיי היו לי מערכות יחסים ארוכות טווח של 4 ו-3 שנים אך למרות זאת כשפגשתי את בן זוגי הנוכחי הוא הציע לי נישואין כעבור 4 חודשים וכמובן שעניתי בחיוב. בן זוגי הוא אדם מדהים, הוא טוב לב,הוא חכם, מאוד מפרגן לי ומאוד אוהב אותי.הוא מחמיא לי המון ואני חושבת שאנחנו מאוד עוזרים להתפתחות האישית האחד של השני. עם זאת, אני מרגישה שיש עננה שחורה שמעיבה על אושרי. למרות שהייתי יכולה להגדיר את עצמי כאישה בעלת השכלה מאוד רחבה (יש לי תואר ראשון ושני בתחום הפסיכולוגיה ) ורבת שנים אני לא מצליחה להתגבר על החיבה שיש לבן זוגי בהתעניינות כלפי נשים אחרות. ההתעניינות הזו כוללת את ענייו האוננות, הסתכלות ברחוב והתעניונת בנשים אחרות וכדומה. ראוי לציין כי האוננות כבר לא מפריעה לי וככל שעובר הזמן השיח האישי שלי עם עצמי גרם לי להבין שהאקט הזה לא נובע מרצון להיות עם אחרת בניגוד למה שהרגשתי בהתחלה. מין הסתם שגם אני וגם בני אדם רבים נוקטים באוננות וזה דבר טיבעי. אך עם התובנה ה"עמוקה" הזאת אני לא מצליחה להתגבר על רוחות הפשרה שאני חשה כשבן זוגי מתבונן בתאווה בנשים אחרות- בשר ודם. אני מרגישה שהוא לא רק מתבונן, הוא גם חוקר, מתעניין בהן וזה דוחק בי לחשוב שאולי אני חיה בסוג של מצב שבו הסביבה אומרת לי "כולם מסתכלים, כולם מאוננים וכו'" ואני כאילו מקבלת דברים שלא נוח לי איתם. בני האדם הם לא מושלמים אבל האם עליי להשלים עם כל הפשרות שנובעות כתוצאה מכך? אולי אני לא בנויה למערכת הזאת של נישואין אם אני כל הזמן מחפשת סיבות לברוח ממנה...

שלום שרון, אני מבין את מצוקתך מאוד. יש כמה שאלות חשובות שעומדות על הפרק, לפני שננסה להתייחס יותר בפירוט: 1. מה מפריע לך בהתנהגות שלו? 2. ממה את חוששת? 3. איך אתם מנהלים את המשבר? מה הוא יודע? 4. מה היית רוצה שיקרה? מה נכון לך? 5. איך היית מגדירה את הקשר ביניכם? אשמח לקבל את התשובות ונמשיך! בהצלחה, יובל

01/06/2009 | 20:32 | מאת: רינת

הי יובל, הנה התשובות: 1. מפריע לי שהוא מסתכל על נשים אחרות בתהייה כזאת שמשדרת עניין מעבר להסתכלות הפיזית. כלומר, זה לא שהוא רק מסתכל על החיצוניות וממשיך הלאה, אלא הוא תוהה על קנקנן של נשים אחרות. 2.אני חוששת שהוא לא שלם עם ההחלטה שלו לחיות איתי את חייו לא בגלל שאני חוששת שהוא ילך אלא יותר גרוע, יחיה את חייו בלב לא שלם אפילו אם זה לכמה דקות בכל פעם. 3. כן הוא יודע. באופן כללי אני הערתי מספר פעמים אבל אחרי שכתבתי לך את ההודעה בפורום הייתי מאוד נסערת ופתחתי את הנושא בצורה ממש גלויה שאינה משתמעת לשתי פנים כולל העניין של תחושת הפשרה שאני מרגישה. הוא אמר לי שאולי זה נראה שהוא מסתכל על נשים אחרות אבל הוא ממש לא והוא אוהב רק אותי ושלם עם הבחירה שלו וחושב שאני הכי מהממת וחכמה בעולם, כבר הבהרתי שהוא יודע לפרגן (או להתחנף..). בכל מקרה הוא אומר שאני מדמיינת אבל הזכרתי לו שהיו מספר פעמים ששוחחנו על הנושא והוא אמר לי שלפעמים הוא רואה נשים וחושב האם הן היו מתאימות לחייו אילולא אני הייתי קיימת הוא גם אמר שהתשובה בכל המקרים הייתה לא. אבל לי מפריע שיש כאן תהייה ובזבוז זמן על מישהי אחרת שאינה קשורה בכלל. באופן כללי יש לנו מערכת יחסים מאוד כנה ואנחנו מדברים על המון דברים. אני מהתחלה הטוותי מדיניות שבה מספרים הכול וחולקים הכול גם אם זה רע או כואב, כי אני מאמינה שאת הרוב הדברים כן אפשר לפתור בשיחה כנה ואמתית ולכן יש לי מידע על כך מיני תהלכי מחשבה של בן זוגי כמו על המחשבה שלו על נשים אחרות. 4. אני לא יודעת מה הייתי רוצה שיקרה כי אני לא אדם שמציב אולטימטום למצבים,כלומר, אני לא הייתי אומרת דבר כמו "אם תמשיך להסתכל לא נהיה ביחד" או "זה אני או איקס", אני פשוט לא כזאת. הייתי רוצה שהתובנה תבוא ממנו והוא לא יחשוק או יבחן נשים אחרות אבל כמו שאתה יודע אין לי שליטה על כוח המחשבה של אדם אחר. 5. הייתי מגדירה את הקשר שלנו כקשר של אהבה, כנה, אמיתי, חזק ומאוד תורם להתפתחות האישית של שני הצדדים. אולי זאת קלישאה אבל אני מרגישה שהחיים שלנו מתפתחים ביחד כמו צמח קטן שצומח לגובה וגדל ומתעצם בצורה מאוד חיובית. אנחנו מאוד מזינים אחד את השני. כמובן שאין דבר מושלם ולכל אחד יש את החסרונות שלו אבל בסה"כ הכללי הקשר מאוד חיובי.

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי