פסיכותרפיה ואימון אישי

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

21/01/2009 | 23:13 | מאת: מתעניינת

שלום רב, אני מעוניינת להתחיל טיפול המשלב פסיכותרפיה ואימון אישי. חשוב לי שהמטפל/ת יהיו מנוסים ומקצועיים מאד בשני התחומים. אני גרה בקריות (ליד חיפה). אני מניחה שלא ניתנות כאן המלצות אישיות על מטפלים, אך אשמח לקבל הכוונה כלשהי כדי לדעת מאיפה להתחיל. תודה רבה.

שלום, אני אשמח לעזור לך, ואם הייתי מכיר מטפל ומאמן באזור חיפה הייתי שמח להמליץ. אבל נדמה לי שאת צריכה לבחון היטב מה את באמת צריכה. אם מדובר בטיפול נפשי (פסיכולוגי) כשהמטרה היא שיניע אותך בצורה משמעותית להגשמה - יתכן וטיפול בהביוריסטי יכול לעזור לך, והוא משלב את שני האלמנטים. אם את מרגישה שאת צריכה פסיכולוג לצרכים אחרים, אני מניח שכדאי שתתחילי קודם טיפול ורק אחר כך תשלבי אימון. מאחר ואני לא יודע מה הבעיה ממש, קשה לי להמליץ לך משהו ספציפי. בכל אופן, את מוזמנת לפנות אלי עם הבעיה וננסה לעזור יותר. בהצלחה, יובל פייס

30/03/2009 | 13:31 | מאת: דניס בארט

שלום לך מתעניינת יקרה, גם אם המאמן הוא פסיכולוג בהכשרתו, הרי שבתהליך האימון צריכה להיות הפרדה בין התחומים. הוא ילבש או כובע של מאמן או כובע של פסיכולוג, אך לא שניהם יחד. עם זאת, אפשר לעבור אימון במקביל להתהליך טיפולי, בתנאי ששני הצדדים מודעים לכך וקיימת הסכמה, על מנת שלא ייווצר אנטגוניזם. אני מאמנת קוגניטיבית-התנהגותית שמקבלת בקליניקה פרטית בחיפה. אשמח לשוחח איתך. בהצלחה, דניס בארט מאמנת קוגניטיבית-התנהגותית אישית וקבוצתית 054-5275037 [email protected]

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי