לצאת לדרך

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

23/04/2007 | 17:58 | מאת: יום אחד אולי אפרוש כנפיים

ראשית ברכות על פתיחת הפורום! אני שמחה להיות הראשונה לפנות. אני בת 38, עובדת במקצוע מהתחום הטיפולי 12 שנים במגזר הציבורי. לאורך השנים השתלמתי והתמקצעתי וראיתי פירות בעמלי בדמות המון אנשים במצוקה שלהם הצלחתי לסייע באופן משמעותי ומהותי. היום אני רוצה לצאת לדרך ולהתחיל לעבוד באופן פרטי. (מבחינת החוק אני מורשית לטפל.). אלא שנראה לי כי השנים הרבות במגזר הציבורי שהוא "כלוב של נוחות" אבל גם של בינוניות, מקשות עליי לעשות את הצעד. מה גם שלא ברור לי איך משווקים את השרות שלי ,שהלוא בתחום שלי פרסום אינו אפקטיבי והולכים לטיפול ע"פ המלצות של חברים. אני גם אם לשני קטנים וזה מוסיף קושי. אתה כמאמן וודאי מכיר את הדילמה הזאת, מה היית מייעץ?.

23/04/2007 | 19:21 | מאת: שלומית

שלום לך, לצד העצות שתקבלי ממנהל הפורום, כך אני משערת, לדעתי - חשוב לזכור בכל זאת את היתרונות של ה"כלוב של נוחות" למרות הבינוניות שאת מציינת כחלק מזה. אי אפשר לבטל את היתרונות הללו ולהתייחס אליהם כאל דבר של מה בכך... בהצלחה בכל החלטה!

שלום, תודה רבה על הברכות. אני מברך אותך על היותך ראשונה. את ההישג הזה כבר אף אחד לא יקח ממך בפורום שלנו... העלת דילמה מצויינת שעולה באימונים רבים. פניות רבות מגיעות עקב בלבול וקושי בהחלטה האם לפרוש כנפיים. מה עדיף - עצמאי או שכיר? ומה המחיר שאני מוכן לשלם בטווח הקצר כדי להגשים שאיפה העשויה להתממש מאוחר יותר (לרב לא פחות משנתיים מהיום בו יוצאים לדרך)? וזו שאלה קשה - החסרונות בעבודה הציבורית - 12 שנה בשירות הציבורי הפחות מתגמל, אולי גם שחיקה ממקום עבודה קבוע או מאופי עבודה דומה לאורך זמן, מכירה ביכולותיך ונסיונך ויודעת שבמגזר הפרטי סיכוייך להרוויח יותר גבוהים, לעתים חוסר גמישות במשמרות העבודה, לעתים השכר לא מאפשר להגיע לרמת חיים שאליה שאפת. מצד שני יש את היתרונות - את מכירה את המערכת, נראה שמעריכים אותך, גם שהמשכורת לא גבוהה ומתאימה לכישורייך ונסיונך - היא בטוחה ויש גם צ'ופרים לא מבוטלים מסביב, ביטחון ויציבות, אפשרות נוחה יותר עם חופשות לידה. מה שמכונה בפי האימון - "אזור הנוחות" (או כלוב של נוחות כפי שאת תארת). לאחר ההקדמה הארוכה, אגיע לעיקר. על פי הקואצ'ינג, אם את רוצה לצאת לדרך חדשה - עלייך לעשות זאת. הרצון הוא התנאי הבסיסי והעיקרי להתחיל לנוע. עכשיו מתחילה העבודה האמיתית - צריך לברר אם בדקת את כל האלמנטים מסביב, את המחיר של יציאה לדרך חדשה, לעזוב את אזור הנוחות (שאצל רבים מאיתנו הופך עם הזמן להיות סוג של "שדון" - חסם הצלחה - שיש להיפטר ממנו). עולות כמה שאלות חשובות , עוד לפני שעוברים לשלב הביצועי - 1. מה נותן לך הכלוב של נוחות? 2. מהי הבינוניות שאת מדברת עליה? מה טוב בה? מה רע בה? 3. כשאת מדברת על דרך חדשה - איך היא תיראה? 4. איך באופן כללי את מרגישה היום בעבודה? 5. מה יהיו ההבדלים העיקריים בין העבודה שלך היום לעבודה כעצמאית? שניים מהתחומים החשובים בתחום האימון הם הערכים והחזון. הערכים שלנו הם מניעים אותנו ואם הם לא קיימים, נתקשה לתפקד. מאחר ואנחנו לא בתהליך אימוני מלא, הייתי מציע לך לנבור בעברך מעט ולבחון איך הגבת בקונפליקטים משמעותיים? מה עמד מול מה ומה בחרת בסוף? אילו ערכים עלו בכל צד (לדוגמה - ביטחון כלכלי מול אפשרות להתעשרות)? מה המשמעות של מה שעלה? * באימון מלא אנחנו בונים מפה אסטרטגית עם כל הערכים המהותיים. בנושא החזון עולות שתי שאלות משמעותיות - 1. אם לא היו לך דאגות כלכליות, איך החיים שלך היו נראים? אני מציעה שתעני על השאלה הזאת בכתב לעצמך, בכובד ראש. את יכולה אפילו לתאר איך יראה סדר היום שלך. 2. מתי את חשה שאת מגשימה את עצמך? * באימון אנחנו מנסים להגיע לחזון האוטופי בכמה דרכים, כולל כתיבה, דמיון מודרך ושאלות מנחות. העלת שתי בעיות מרכזיות בדרך – האחת, איך לשווק את עצמך. השנייה היותך אמא לשני קטנים. שתי הבעיות מבחינתנו הן שדונים. איך כל האחרים בתחומך משווקים את עצמם? איך שאר האמהות העוסקות בתחומך מסתדרות עם ילדים קטנים? בתום כל אימון, מעבר לשאלות למחשבה, אנחנו מציעים גם משימות. ממך אבקש לעשות שלושה דברים כבסיס: 1. סקר אצל עשרה מומחים מתחומך – איך הם שיווקו את עצמם? 2. לבנות תוכנית עבודה (לו"ז) – מהן השעות אותן תוכלי להקדיש לעבודה? איך יראה יומך? 3. מבחינה כלכלית – מה המשמעות של תקופת אי וודאות? מאחר ואת הראשונה, אני מציע לך לענות על השאלות שהעלתי בפורום, ונמשיך את האימון האנטראקטיבי פעם נוספת. בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה בכל דרך בה תבחרי, ומקווה שתשובותייך יפתחו לך ערוצי חשיבה נוספים. אנחנו פה להתעדכן ולסייע. יובל פייס

01/05/2007 | 20:14 | מאת: יום אחד..

ליובל רק היום אני קוראת את התשובה המפורטת, המון תודה על התשובה! אני מאוד מעריכה את הזמן והמחשבה שהקדשת לי. תשובתך המפורטת כוללת בתוכה המון שאלות שאת חלקן כבר שאלתי את עצמי ויש לי תשובה. למען האמת, הנושא הכלכלי פחות מעסיק אותי, אני מאותם אנשים שהעניין והמשמעות בחים יותר מהותיים עבורם. הרי אנחנו מבלים בעבודה חלק ניכר מחיינו ונראה לי טפשי לבזבז את החיים החד פעמיים על משהו לא מעניין רק בגלל כסף! העבודה הציבורית , בצד הנוחות והבטחון, כוללת המון עבודה "מסביב" , (ניירת , דוחות וכו'), וכן הבינוניות חוגגת וכך גם הראש הקטן .לעיתים יש צורך להפעיל שיקולים הנוגדים את הערכים המקצועיים בשל שיקולי מערכת. כך שאין מדובר ברצון להתעשרות אלא רצון לעבוד באופן עצמאי ללא מגבלות ביורוקרטיה וקטנוניות. אם נשאיר בצד את נושא הילדים- (השלמתי עם זה שלא אהיה אם מושלמת). בנושא השווק העצמי, כפי שציינתי התשובה שאיני מקבלת מאנשים שעובדים באופן פרטי היא כי השווק שלהם הוא "מפה לאוזן" על פי המלצות של מי שטופלו אצלהם. הענין הוא שכל עוד לא הגיעו המטופלים הראשונים עדיין אין "פה" ואין " אוזן", אז איך עושים את זה? ( פרסום מודעה וכו' אינו אפקטיבי בתחום!)

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי