עצמאות כיצד?

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

24/10/2007 | 22:01 | מאת: ליאת

שלום רב אינני יודעת עם זה הפורום הנכון אבל אני זקוקה ליעוץ או יותר נכון אחי, אחי בן 30 בימים אלו וגר עדיין בבית הורי (אני נשואה ואחי הקטן חייל) עובד ומרוויח בסדר להורי קשה מאוד שאחי "אינו מוצא את עצמו" הוא אומנם עובד אבל לא עושה שום דבר אחר עם עצמו לא למד מקצוע,אין לו חברה והוא גם לא מתאמץ לצאת לדייטים כדי להכיר ולפגוש מישהי אין לו מי יודע מה חברים ואין לו תחביבים בקיצור סדר יומו עבודה בית בית עבודה ושום דבר אחר לא. הם ביקשו ממנו שישכיר לעצמו דירה ויהיה עצמאי והוא כבר כשנתיים אומר להם שהוא לא מוצא וזה יעלה לו כסף וביקיצור נראה לי שהוא מפחד מהצל של עצמו לדעתי למרות שהוא לא מודה בבעיות שיש לו הוא חסר בטחון הוא עצלן (מעדיף לישון במקום דברים אחרים) הוא תלותי ולא מוכן לקחת שום יוזמה הוא לא תורם שום דבר לבית ,הורי חיים משכר מינימום ובקושי מקיימים את עצמם. תמיד היה קשה בבית כשגרתי בבית והייתי רווקה עזרתי בכל דבר במיוחד כלכלית ואפילו הצעתי לו שילך ללמוד ואני יעזור לו לממן למרות שגם שכרי לא היה בשמים. בקיצור הוא לא מודה בבעיות שלו ולא עושה כלום והורי פשוט נואשים למרות שהצענו לו תמיכה ועזרה בכל סיטואציה שקשה לו אבל אין מענה. מה לעשות ? כיצד לגרום לו לצאת מהבועה שהוא נמצא בה ולצעוד לעצמאות? האם יש איזה ספר מומלץ שאפשר לקנות לו כדי שיעזור לו? אנא תעזרו לי לעזור לו ולהורי. תודה

הי ליאת, הגעת לפורום הנכון. בהחלט. אני מתנצל על העיכוב בתשובתי. המקרה שאת מתארת הוא במקרים רבים יכול ללמד על בעיות נפשיות במקרה קיצוני כמו חרדה ממקומות המוניים, הפרעות אישיות כאלה ואחרות ועוד. במקרים הפשוטים יותר יתכן ומדובר בבחור שהתרגל לדרך חיים מסויימת, יש לו את היכולות והוא מודע לבעיותיו, אבל הוא מעדיף את אזור הנוחות מאשר להתאמץ. בשפה האימונית זה נקרא חסם הצלחה (או גרמלין). בתהליך אימון אנחנו נבחן מה בעצם הפוטנציאל של אחיך. מה הוא אוהב, מהם הערכים שלו, מה החזון שלו ומה הם חסמי ההצלחה. רק מהפנייה שלך נראה שמדובר בבחור עמוס בחסמים שמונעים ממנו להתקדם בחיים. לצד השיחות, מנסים לדחוף אותו ליישום המסקנות - למציאת עבודה והכנסה, עזיבת הבית ולמצוא זוגיות. זאת כמובן בתנאי שהוא רוצה. כל זאת תוך כדי עבודה על הביטחון העצמי שלו בכל פגישה ופגישה וגם בין הפגישות. בשנים האחרונות תופעת הילדים שנשארים עד גיל מבוגר בבית הוריהם גדלה, ולא רק בישראל. באיטליה, לדוגמא, המדינה מסייעת בשכר דירה - העיקר שיצאו לחיים עצמאיים. העניין הוא, שאם הבית היה למגורים בלבד ושאר היום אחיך היה עסוק - כנראה שהדברים היו פחות קיצוניים. לכן, לדעתי את צריכה לבקש ממנו לצאת לטיפול או אימון, שם נברר מה הצרכים האמיתיים של אחיך. אם הוא מתבייש, פגישה ראשונה יכולה להיות בבית, במקום בו הוא מרגיש בטוח, ושאר הפגישות - גם כחלק מהלמידה, יהיו במשרד האימון או הטיפול. אני מקווה שעניתי לך, אם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת לפנות. בכל מקרה, כל עוד המצב ישאר כמו שהוא, אתם תרגישו תסכול, וכל יום שעובר מקבע את המצב. אבל תזכרו - יתכן וזה סימן של מצוקה ולכן החלטות פזיזות יכולות להיות בעייתיות. בהצלחה, יובל פייס

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי