אי יכולת התבטאות והבעה

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

18/10/2007 | 06:20 | מאת: שרונינה

שלום שאלה לי אני אמא ל- 3 הילדה הגדולה שלי נמצאת בכיתה ד', אני מוצאת את עצמי שאינני מסוגלת לעזור לה, והיא גם כן לא יכולה להתמודד לבד עם הקשיים, הבנת הנקרא, הבעה, תורה וכו' היה ידוע לי שאינני מסוגלת להתמודד עם זה אך זה בא לי בבום חזק יותר מכיוון שאני חשבתי לעצמי שזה סה"כ חומר של כיתה ד' ואני כן יוכל אך לא איך אני יכולה לפתור את הבעיה הזו אצלי (מורה להוראה מתקנת-בגילי?!) מאד חשוב לי אני היום לא יכולה להתמודד עם טקסט אני לא זוכרת ולא מבינה לא מסוגלת לענות על שאלות וכו' זה חשוב לי כי אני מרגישה שהזכרון שלי וההבנה הולכים ומצטמצמים!!! עזרי לי אני ממש מתביישת בפני ביתי כי אינני מסוגלת לעזור לה וכן מול בעלי כווני אותי לאנשים שאוכל להסתייע בהם הנני חסרת אונים !!!! אני נפגשת עם חברות אני שומעת את השיחות שהם מספרות וגם מול עיניי ואני אומרת לעצמי מדוע לא מתנהלת שיחה כזו בביתי עם ילדי ברמה כ"כ גבוהה אני עצמי גרדתי ת.בגרות עם ממוצע מאד נמוך (ממש עשו לי טובה) ואני רואה את ביתי באותה דרך

שלום שרונינה, תודה על פנייתך. כפי שאת מתבטאת כאן, נראה שמצבך בקטע של ההתבטאות הוא לא רע בכלל. אבל הבעיות שאת מעלה יכולות להצביע על בעיות קשב וריכוז. האם עברת פעם מבחן טובה? ובתך? אם לא, חשוב מאוד לבחון את זה. אם הבעיה קיימת - ניתן לטפל בה בכל מיני דרכים. אשמח לדעת אם אכן הנושא נבדק בעבר. ובכל מקרה, בינתיים, לתחושתי מי שצריך את העזרה היא לא את, אלא בתך. את לא צריכה להתמודד עם חומר שלמדת לפני שני עשורים לערך. איך את יכולה לעוזר לבתך בכל זאת? ממתין לתשובותיך. תודה ובהצלחה, יובל

26/10/2007 | 07:29 | מאת: אהבה

יתכן שאת כן זקוקה לעזרה כיוון שלא זיהו את הבעיה שלך כשהיית צעירה ולכן גדלת עם הערכה עצמית נמוכה זה שאת מרגישה שאת לא מנצלת את יכולותיך, ומתביישת בכך, מעיד שאת זקוקה לעזרה השאלה היא איזה סוג של עזרה?? מציעים היום ריטאלין גם למבוגרים, בעבר זה היה נדיר, היום זה הופך לעניין מסחרי \ אני חושבת שאם את מצליחה להתמודד עם גידול ילדים ותפקוד יומיומי, ויש לך רק בעיות עם טקסטים וכדומה, עליך להיות מאד זהירה ולא להתפתות להצעות ולאבחונים שמטרתם למכור לך תרופה לכל החיים יש שיטות הוליסטיות שיכולות לשפר את יכולת הריכוז, מציעה לך לפנות בכיוון הזה

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי