שאלה ליובל

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

09/09/2007 | 19:40 | מאת: ענבר

שלום, אנסה לספר בקיצור ובכלליות, אם יהיה צורך אפרט בהודעה הבאה: אני צעירה אבל עברתי הרבה דברים בחיים, בילדות ובנעורים, התקפי חרדה, דימוי עצמי נמוך ושנאה עצמית, דיכאון, הפרעת אכילה... עברתי הכל לבדי ולןלא כדורים (כמובן בתמיכת משפחה וחברים) והיום המצב הרבה יותר טוב לאחר זמן ו"עבודה עצמית" ומודעות רבה. בשנה וחצי האחרונות אני יותר שלמה עם עצמי, ביטחון עלה, יש שיפור ואני מרגישה יותר טוב ויותר חזקה. אך יש לי בעיה לחוש שמגיע לי להיות מאושרת ושלמה עם עצמי, כאילו זה לא מגיע לי זה לא בסדר, לי צריך להיות תמיד רע, כמו שהייתי רגילה. אם אני מרגישה מאושרת, זה לא ככה, בטח יש איזה בעיה ואז אני מחפשת בעיות. מחפשת ממה לדאוג ולהלחץ. זה מפריע לי פשוט לחיות את ההווה. אני עושה חשבון: הכל בסדר, רגע לא יכול להיות, בטח משהו לא בסדר ותחילה לחפש... טוב, ממה שכתבתי אם יש לך עצה איך לשנות חשיבה, כדי לא להיות כל הזמן ב"היכון" לבעיות ולחפש אותן בכוח, אשמח, ואעשנה על שאלות נוספות כדי להרחיב אם צריך. שנה טובה, ותודה.

הי ענבר, תודה על פניתך. ראשית אני רוצה להגיד לך שאת הבן אדם הראשון שאני שומע שעובר את כל מה שעברת ומתגבר על כך לבד. זה אומר שיש לך עוצמות נפש מדהימות, וזו זכות גדולה. לעניין האושר - אחד הדברים המרתקים שלמדתי ממתאמנים שלי ומסיפורי חיים הוא שמי שעבר ילדות קשה - ולא משנה אם בגללו או בגלל גורמים חיצוניים - ימנע מעצמו לתת מקום לתחושות שבעבר הודחקו. אצלך מדובר בהפרעות אכילה שמלמדות במקרים רבים על בקורתיות יתר, איסור להינות (לא רק בנושא האוכל) ועוד. האיסורים גוברים על היצרים. כך שלמרות שהצלחת להתגבר בצורה מדהימה על ההפרעות, את עדיין מתקשה להשתחרר לגמרי. הדרך לעשות את זה היא קודם כל בטיפול. עכשיו, ממקום של כח, מפרספקטיבה שהבעיות מאחוריך, בהחלט אני מאמין שכדאי לך ללכת לטיפול פסיכולוגי ולחקור מהיכן נבעו הבעיות. יש גם דרכים רבות לנסות וללמוד להיות מאושרת דרך האימון, אם את לא מרגישה שטיפול (שהוא חייב להיות ארוך טווח) כרגע הוא משהו שאת מסוגלת לעשות. אני מציע לך בשלב הראשון להכין רשימה של דברים שגרמו לך לאושר בעברך - מתי היית מאושרת וממה האושר נבע. ואם לא קל לך אז תחשבי מה משמח אותך? מה יכול גרום לך לשמחה לדעתך? אחרי שעשית את הרשימה, אני ממליץ שתעלי את עיקריה כאן בפורום וננסה לעזור לך להשתחרר. אגב, יש ספר מאוד נחמד של אלן דה בוטון, "פילוסופיה - מדריך לאושר" (הוצאת ידיעות אחרונות - ספרי חמד) ואולי תקבלי שם עוד כה רעיונות. בכל אופן בתהליך אימוני מלא אנחנו נחפש מה גורם לך לאושר ונעמיד יעדים שונים כדי להשיג את האושר, שהוא בעצם יגולם בחזון ותוכנית הפעולה שבעקובתיו. בהצלחה, יובל פייס

10/09/2007 | 08:13 | מאת: ענבר

תודה על תגובתך ועל ההבנה. לגבי השאלה מה גורם לי אושר אז אני יכולה להגיד שיש לי הכל בשנתיים האחרונות, ודברים שעבור אנשים מסויימים הם מובנים מאיליהם אצלי הם לא ואני מעריכה אותם מאוד. אני מרגישה טוב ושלמות עם עצמי מבחינה חיצונית, למדתי מה שאני אוהבת, חברים, אהבה, לא מרגישה ריקנות, אוכלת ללא רגשות אשמה כמו פעם, מרגישה ופועלת יותר בעצמאיות, יותר ביטחון, לא מרגישה שצריכה לרצות אנשים ולבטל עצמי, המון תחושות חולשה שהיו בעבר התחלפו ביותר ביטחון והערכה עצמית. זאת בדיוק הבעיה שניסיתי להסביר, שיש לי דברים שלא חשבתי שיהיו לי, לא רגילה לזה (גם התחושות הפנימיות ) ואני כל הזמן מחפשת מה לא בסדר, מתי זה יגמר, וזה גורם לחפש בעיות ולהכנס ללחץ. ברור שיכולות להיות בעיות ושוב תקופות קשות זה טבעי, אבל כל הזמן לחיות ב"היכון" ולחפש בעיות זה נראה לי לא תקין. לגבי טיפול, זה דבר שלא מתאים לי,כמה פעמים בחיים ניסיתי, ואני בתור אדם לא עצור אלא מאוד משתפת ומדברת ולא צריכה שיחות כדי לפרוק, לא מצאתי שום תועלת בזה. את התהליך שעושים עם פסיכולוג להבין מה היה ולעבד את העבר אני עשיתי ועדיין עושה לבד, או עם אנשים שמבינים. מה גם שהפסיכולוג\ית נסו לשכנע אותי להרגיש מסכנה, חסרת אונים ונזקקת, ואני לא. עם כל הבעיות שהיו לי ושעדיין יש אני ממש לא חלשה ומסכנה. וזה לא מצא חן בעיני. תודה בנתיים, שנה טובה

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי