שילוב

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

26/05/2007 | 21:19 | מאת: שירי

שלום, אני מעוניינת לדעת האם ניתן לשלב טיפול פסיכולוגי דינמי עם אימון? כלומר להמשיך עם הטיפול הפסיכולוגי ולשלב גם אימון? האם זה לא מפריע? האם יכול לעזור? ועוד משהו, מהו טווח המחירים בדרך כלל לאימון? תודה רבה

היי שירי, העלת כאן שאלה מצויינת. התשובה, לצערי, היא לא חד משמעית. טיפול פסיכולוגי נועד לסייע למטופל להבין את המהות שלו, לאפשר לו להיות יותר בטוח ב "מי אני". הטיפול, לעומת האימון, לא מבטיח יציאה לפעולה ויכול להימשך שנים. האימון נועד קודם כל להניע את המתאמן לפעולה. המשמעות - אם הנושא עליו את מבקשת להתאמן הוא קריירה, מעבר לשיחות המהותיות בנושא, נפעל יחד כדי לאתר מה הכי טוב עבורך ואיך משיגים את זה. הכל נעשה בזמן מוגדר (שלושה חודשים עד חצי שנה) ומתבסס על כלים אימוניים וטכניקות על פי הגישות השונות. אני רק אזכיר שאימון הוא לא טיפול. השאלה שאני ממליץ למתאמנים לשאול את עצמם, אם הם גם מטופלים, מה הצרכים שלהם ואיפה הם עומדים מבחינת הטיפול. בשני מקרים הייתי ממליץ לשלב אימון עם טיפול - 1. כשאת חייבת להשיג מטרה או כמה מטרות תוך זמן קצר (עבודה, לימודים, מכרז, זוגיות) ולטיפול אין כלים מהירים לעסוק בזה. 2. כשהחלק הארי של הטיפול הסתיים ואת מרגישה מוכנה לנוע קדימה, אבל מרגישה שאת צריכה עוד עזרה באיך לעשות את הדברים הכי נכון עבורך. לא הייתי ממליץ להתחיל אימון כשאת ממש בעיצומו של תהליך טיפולי רגשי ומשמעותי (שוב, אלא אם את חייבת להשיג מטרה או יעד במהירות). בכל מקרה של שילוב, צריך לבחון מהי שיטת האימון המתאימה לך ביותר. במקרה כזה הייתי ממליץ על השיטה הרציונאלית יותר, בה מתעסקים פחות בתחום הרגשי ויותר מובילים להנעה. בודקים חזון וערכים, חסמי הצלחה ומשאבים ובונים תוכנית פעולה ברורה. זו שיטה מצויינת שיכולה לעזור במקביל לטיפול (מידע נוסף את יכולה לקרוא באתר שלי www.coachyuval.com). לגבי טווח מחירי האימון - עלות אימון משתנה בין שיטה לשיטה, בין מאמן למאמן. היא תלויה כמובן במספר דברים כמו ניסיון, זמן האימון, אפשרויות התקשורת עם המאמן בין האימונים ועוד. אני מעריך שסטאז'ר לוקח החל מ-150 שקל ומאמן מנוסה מאוד יכול לדרוש אף 600-700 שקל לפגישה. הממוצע הסביר הוא 250-400 שקל. צריך לזכור שאימון איכותי הוא קצר טווח, זאת אומרת שב-12 עד 20 מפגשים אפשר להשיג את עיקר יעדי האימון. מקווה שהצלחתי להבהיר קצת את הנושא. אם יש לך שאלות נוספות - אשמח לענות. בהצלחה, יובל פייס

27/05/2007 | 14:08 | מאת: תמר לרום, מאמנת ויועצת ארגונית

הי שירי, אני מסכימה עם יובל. הטיפול הפסיכולוגי מתמקד בעבר ובהווה, והאימון בהווה ובעתיד. יש לי מתאמן שהוא מטופל ע"י פסיכולוגית וגם עושה אימון איתי במקביל. כעת, אני עובדת אתו על הדרכים למצוא זוגיות. אנו מתמקדים בעוצמות שלו, ובדרכים האופרטיביות לממש את החלום שלו: למצוא בת זוג מתאימה, אוהבת ומשלימה. מניסיוני, השילוב בין הטיפול הפסיכולוגי והאימון מאד מוצלח ואינו סותר- להיפך- משלים ותומך.

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי