מעט מיואשת ...

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

01/09/2007 | 00:38 | מאת: מחפשת כיוון

היי :) אני לא בטוחה שהגעתי למקום הנכון אבל אני אנסה. אני אולי הייתי צריכה להגיע נמוך מידי במצב רוחי על מנת להבין שלהמשיך את הבלבול, להמשיך בסחף בלי לנסות להתמודד עם הבעיות הם לא הגישה הנכונה. ובכן סיפורי בקווים כללים: אני בת 28 שחיה כמעט כל חיה עם תחושת דיסוננס. מצד אחד משהו בפנים זועק לי להתנהג בצורה מסויימת אך ציפיות הסביבה, ההרגלים, החינוך (שאני מאד מבקרת) שהוריי הורישו לי והחוסר ביטחון (שמלווה אותי מזה שנים לא מעטות מסיבות רבות שאינן תלויות בי ומסיבות נוספות שכן) כל אלה אחראים לכך שאני לא ממש "מגשימה את עצמי". אני כמעין שיקוף של ציפיות הסביבה, אני מנסה לרצות את כולם (או לפחות את הרוב) ולהתחבב על כולם (מה שאגב לא תמיד מצליח) מה שבסופו של דבר מותיר אותי בתחושה של חיים וחלומות בהחמצה. אני כבר "ילדה" דיי גדולה ועדיין לא בטוחה מה אני רוצה להיות שאני אהיה גדולה (לאו דווקא כעיסוק אלא בכלל בחיים). נראה שהגבולות היטשטשו ואני מתקשה לזהות מה אני רוצה באמת ומה אני רוצה כי "כך צריך להיות". ועכשיו אחרי שהכרנו קצת.. האם הגעתי למקום הנכון??? האם אימון אישי זה הכיוון או אולי אני זקוקה לפסיכולוג או (אני מקווה שלא) פסיכיאטר??? אני אודה לך אם תתרום לי לו ומעט בלפחות להבין מאיזה קצה חוט נהוג להתיר את הפלונטר? מאיזה כיוון מתחילים את השינוי?? והאם כמו באימן גופני כן באימון אישי יש שירירם שיכאבי בסיום האימון? (: (הייתי חייבת להוסיף אנקדוטה כדי שלא תחשוב אני עם חבל התליה כרוך סביב הצוואר אלא סתם קצת מבולבלת :)) קצת מיואשת (אבל רק קצת)

שלום למחפשת כיוון, תודה על פניתך. נדמה לי שהכותרת הראשית של דברים היא מעט מיואשת, הרבה מבולבלת. 28 שנים ועדיין לא מצאת כיוון בתחושתך. העיסוק המרכזי של האימון הוא הבלבול. כדי לברר לעומק מה את רוצה לעשות, אין ספק שלאימון יש כלים נפלאים לסייע בכך. המשמעות היא שאם את רוצה לצאת לעשייה משמעותית בחייך, האימון זה הדרך. אנחנו נברר איפה את עומדת היום (תוך כדי בחינה קצרה של הדרך, רק מה שרלוונטי לאימון. אין נבירה בהיסטוריה), מהם ערכיך, חסמי ההצלחה שלך (כבר העלת שניים מרכזיים ביותר: חוסר ביטחון וניסיון לרצות את כולם) ואיך מתגברים עליהם או עוקפים אותם, חזונך (באמצעות דמיון מודרך או באמצעים נוספים העומדים לרשותנו) ותוכנית פעולה נקודתית ורחבה יותר. בין לבין ננהל שיחה שבועית על הנושאים הבוערים. האימון הוא חוויתי מאוד והופך עם הזמן לדרך חיים. מצד שני העלת נושאים של חינוך שגרמו לחוסר ביטחון ועוד נושאים שונים מהעבר שהאימון לא מגיע אליהם. האימון מוגבל בזמן ומטרותיו ברורות. אם את חפצה בבירור הנושאים הלא פתורים מהעבר, אז בהחלט פסיכולוג יכול לסייע לך. חשוב לי לציין שמהכתיבה שלך עולות שתי מסקנות מרכזיות: 1. את מאוד אינטליגנטית. יכול להיות שחלק מהבלבול הוא מהאופציות הרבות הפתוחות בפנייך על פי יכולותיך וכישוריך. 2. את מודעת מאוד ומנתחת את המצב ממקום יותר אובייקטיבי. נדמה לי שברגע שתקבלי כיוון ועם המוטיבציה שלך לשנות, את תוכלי להשיג את כל יעדיך. אני מאחל לך המון בהצלחה ואני פה לשאלות נוספות, שבת שלום, יובל פייס

01/09/2007 | 11:43 | מאת: מחפשת כיוון

הי יובל :) דבר ראשון תודה על המחמאה - רק התגובה שלך עשתה לי קצת יותר נעים!! :) דבר שני האם מומלץ לשלב בין טיפול פסיכולוגי ואימון אישי? או האם השילוב עשוי רק לבלבל אותי יותר?? חוץ מזה רציתי לברר איך משיגים מאמן כזה (כשאני כותבת בגוגל לדוגמא מאמן אישי רוב התוצאות הן תוצאות הקשורות לאימון גופני (שאולי גם אימון בזה כדאי לי להתחיל :)). איך בוחרים מאמן??? איזו השכלה אמורה להיות לו אם בכלל ?? וזהו לבנתיים :) שבת נפלאה קצת מיואשת המון מבולבלת :)

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי