דימוי עצמי

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

26/08/2007 | 17:23 | מאת: גל

יובל שלום, נאמר לי שבגלל שייתכן ויש לי דימוי עצמי נמוך אני נמשך לבחורות שאינן רוצות אותי,כי הן כביכול מאשרות את המחשבה שלי שאני "לא שווה". אבל אינני הרי קורא מחשבות ואין לי דרך לדעת אילו בחורות רוצות אותי ואילו בחורות לא עד הרגע שאני מתחיל איתן.... האם אימון אמור ללמד אותי למי להמשך ולמי לא?

הי גל, תודה על פנייתך. התשובה היא לא. אנחנו לא יכולים ללמד אותך למי להימשך ולמי לא, אבל בהחלט יכולים לעבוד איתך על הדימוי העצמי ועל המסרים שאתה משדר בדרך מודעת ולא מודעת לסביבה. בן אדם שחושב שבגלל שהוא נמוך הוא לא שווה - כך החברה תקבל אותו. אני בטוח שפרט לגובה אפשר לציין כמה מעלות טובות מאוד שלך, ועליהם לשים דגש. הגובה הוא דבר חיצוני שעלול להוות בעיה לעתים, אבל מי שרוצה היכרות עמוקה תבחן דברים מעבר לגובה. ואגב, הייתי רוצה להבין ממך - מה הקשר בין גובה לערך שלך? אם גובה לא היה פרמטר - מה לדעתך הדבר החיובי ביותר שאפשר להתרשם ממך? גם חיצונית אבל לא רק. איך בסביבת חבריך הדברים האלו מתקבלים? אשמח לקבל תשובותיך ובכל מקרה אני מציע לך לקרוא את לאלף את השדון. זה יכול לסייע לך כמו גם הספר "עכשיו - גלה את חוזקותיך". בהצלחה! יובל פייס

27/08/2007 | 11:12 | מאת: גל

יובל ידידי,אמרתי שהדימוי העצמי שלי נמוך-לא שאני נמוך -:)) מצאתי כי התיאוריה הקלאסית שהפסיכולוגים אוהבים למכור למטופליהם במקרה כזה היא כדלקמן: "אתה דוחה בחורות שרוצות אותך מתוך ההנחה שמשיכתן אליך מעידה שמשהו בהן לא בסדר,ונמשך אל בחורות שלא רוצות אותך שכן הן מהוות הוכחה שאתה לא שווה". ויחד עם זאת,כשאני בוחן את הדברים לעומקם-זה קשקוש. הכל בסופו של דבר שאלה של טעם. בחורות שלא היו מספיק יפות ומעניינות בעיניי לא יהיו כאלה גם בעתיד,וכאלה שכן מספיק יפות ומעניינות-יוסיפו להיות כאלה ללא קשר לדימוי העצמי שלי וללא קשר להאם הן רוצות אותי או לא. אשמח לקבל את תשובתך החדשה.

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי