שינוי דפוס התנהגות

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

13/08/2007 | 02:22 | מאת: פעמונית

שלום הורי חנכו אותי לא לענות כל פעם שבעלי הרים את קולו או דבר לא יפה. התגרשנו לאחר 17 שנה כי זה לא עבד. לאחרונה נפרדתי מגבר לאחר שנה וחצי של יחסים סוערים כי הוא דכאוני וניסה להתאבד זמן קצר לאחר שהיה איתי, טפלתי בו ודאגתי לו. תמיד התחשבתי בצרכיו, בעייפות שלו, בחוסר החשק שלו לסקס, לצאת, גם אין לו כסף. הוא אהב להיות אצלו בבית יותר מאשר אצלי. במריבות תמיד ניסיתי לכבות את השרפה ודברתי יפה ובקשתי שישנה את טון הדבור והעלבונות והערות על דברים שלא נתקלתי בעבר. היו פרדות - לעיתים אני יזמתי כי לא יכולתי לסבול את הזלזול והאדישות כלפי לעיתים קרובות. הוא תמיד בקש לחזור נפרדנו לפני 5 חדשים על רקע דומה, הוא יזם ריב לפני נסיעתי לחול נתק טלפון ומאז יש נתק בינינו.התברר לי שאני הייתי יותר מדי טובה, ממושמעת, היתה לי חרדת נטישה ועשיתי הכל כדי לשמור על הקשר. איך אני משנה את הדפוס - להיות אסרטיבית ולא לוותר שפוגעים בי ולא לפחד שהגבר יעזוב. לא ידעתי שהדפוס הזה קיים אצלי. עדיין לא התגברתי עליו, למרות שהוא לא שווה קליפת שום. אודה על ההדרכה

הי פעמונית, תודה על פנייתך. רבות דובר פה בפורום על חסמי הצלחה, ואת מעלה פה חסם ממש בעייתי - הפחד מפרידה, מלהיות לבד ו/או איזור נוחות. גם אם לא הכי טוב, נח כי כבר רגילים ולא רוצים לשנות. יש המון דרכים לטפל בעניין אבל המשמעותי ביותר זה להתמקד ולהביא את הדברים לידי מודעות. בכל זאת, הייתי רוצה לשאול מספר שאלות, שאולי יקדמו אותך בעבודה על החסמים: 1. איך את מסבירה את חרדת הנטישה? 2. מה טוב בלהיות במקום כזה של חרדת נטישה, חשש מפרידות וכד'? 3. מתי את יודעת בודאות שמשהו (קשר או כל דבר אחר) לא מתאים לך? 4. מה הם הקווים הדומים בקשרים שהיו לך? 5. אם את צריכה לנסות ולאפיין את בן זוגך העתידי והאולטימטיבי - מי הוא יהיה? אשמח לקבל תשובותיך וננסה לעזור פה בפורום. תודה ובהצלחה, יובל פייס

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי