קשר מסובך

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

28/11/2013 | 12:31 | מאת: אלישבע

יובל שלום, אני בת 20 ונמצאת בקשר עם מישהו 3 חודשים בהתחלה אני בכלל לא רציתי אותו כי חשבתי שהוא לא רציני והוא רדף אחרי הרבה זמן (כמעט שנה) לבסוף הסכמתי להיפגש איתו והתחלנו להיות בקשר הבעיה העיקרית היא שהכל קרה מהר מידי איתו אני מרגישה כאילו אנחנו ביחד שנה שנתיים הוא ישר הכניס אותי לבית שלו והכיר להורים אחרי שבועיים כבר הייתי ישנה אצלו ואחרי חודש וחצי קיימנו יחסים ובשבילי זאת הייתה הפעם הראשונה שאני מקיימת יחסיים והסכמתי לזה כי הוא באמת הראה רצינות,פתאום קצת אחרי שקיימנו יחסים ויש לציין שזה לא היה ממש סקס מלא בקושי היה חדירה כי ממש כאב לי הוא התחיל קצת להתרחק פחות להתקשר ולשלוח הודעות ובטח להיפגש מה שבהתחלה היה והרבה וכששאלתי אותו מה קורה הוא הסביר לי שפתאום קרו הרבה דברים ביחד הוא אמר לי שיש לו הרבה בעיות בחיים הוא קצת הסתבך ונכנס לכל מיני עסקאות שהוא הפסיד מהם בקיצור יש לו הרבה בלאגן ושהוא מאוד עסוק וטרוד וגם שקצת ירדה לו ההתלהבות ממני כי הוא אמר שבגלל שהיה לו כל כך קשה להשיג אותי ושהוא כבר הבין שאני שלו אז קצת ירד לו אבל הוא עדיין רוצה אותי ויש לו רגש אלי ואני אמרתי לו שזה טבעי שירד לו כי ככה זה כל גבר בהתחלה מתלהב מאוד ואז שהוא מבין שהבחורה כבר רוצה אותו ואוהבת אז יורדת ההתלהבות לגטימי לגמרי.אני כרגע נמאת בדילמה מאוד מאוד קשה כיון שאני מאוד קשורה אליו ויש לי רגש זה עדיין לא אהבה אבל רגש מאוד חזק ואני מרגישה שאני לא יכולה בלעדיו אני לא יכולה שיעבור יום ולא לדבר איתו או כמה ימים ולא לראות אותו אני מרגישה שאני קשורה אליו באופן לא נורמלי ואני גם מבינה שזה בעיקר בגלל שהוא היה הרשאון שלי וגם בגלל שהכל קרה מהר מידי אז נקשרתי אליו מאוד במיוחד שאני בן אדם מאוד פגיע ורגיש ואני נקשרת מהר מאוד ואני גם מההחלתה אמרתי לו את זה כי פחדתי להיפגע, ולפני שבוע הוא בא ואמר לי שהוא לא יכול כרגע קשר רציני בגלל הבעיות שלו הוא מאוד טרוד ואין לו גם את הזמן להשקיע בחברה עכשיו ואני יודעת שהוא לא משקר הוא בן אדום מאוד עסוק ואני גם רואה עליו שהוא מאוד טרוד וגם דיברתי עם אמא שלו(אני ביחסיים מאוד טובים איתה) והיא גם מודעת למצב שהוא נמצא בו לכן אני יודעת שהוא לא משקר.הוא מבחינתו אמר לי שהוא רוצה שנזרום עם הקשר לאט כי הכל קרה מהר מידי איתנו הוא רוצה כאילו כמו להתחיל את הקשר מההחלתה טלפונים הודעות כשיצא ניפגש פשוט לזרום והוא מאמין שיהיה טוב,אני הסכמתי לזה אבל לא בלב שלם פשוט כי אין לי בררה כי זה או זה או פשוט להיפרד ואני מבחינתי לא רואה אופציה כזאת כי באמת שאני לא יכולה לחיות בלעדיו אני רק הייתי כמה ימים לא מדברת איתו ולא רואה אותו הייתי נכנסת לדיכאון יושבת בבית כול היום בוכה לכן זה בלתי אפשרי מבחינתי. אני מאוד מפחדת שהמצב הזה ימשיך הרבה זמן כי הוא אמר לי שהוא גם לא יודע מתי יגמר לו כל הבלאגן שיש לו כרגע בחיים ואני מרגישה שאני נמצאת באי וודאות, אנחנו מדברים ושולחים הודעות פעם פעמיים ביום מדברים בטלפון בקטנה נפגשים רק שיוצא וזה ממש קשה לי אני הייתי רגילה לדבר איתו יותר להיפגש הרבה יותר לישון אצלו לצאת איתו ופתאום הכל נעלם בבום ופשוט לא יכולה לעכל את זה אבל גם אין בררה אחרת כי זה המצב כרגע ואני באמת לא יודעת איך להתמודד איתו ממש קשה לי אף פעם לא הייתי במצב כזה מסובך אני פשוט לא יודעת מה לעשות והפחד הכי גדול שלי שמהשיחות והפגישות שלנו עכשיו אפילו שזה בקטנה אני יקשר אליו יותר ויתחיל לאהוב אותו ואני ירצה הרבה להיות איתו וזה יהיה בלתי אפשרי בגלל המצב שהוא נמצא בו אני פשוט אובדת עצות באמת לא יודעת מה לעשות לא יכולה בלעדיו וגם לא יכולה עם המצב המסובך הזה שאנחנו נמצאים בו בבקשה תן לי עצות מה אני עושה כי אני באמת על סף יאוש לא מבינה כלום לא יודעת מה יהיה אני נורא מפחדת להיקשר אליו עוד ואז עוד הפעם להיפגע והפעם זה יהיה יותר כואב, אני באמת בן אדם שלא יכול לעבור טלטלות רגשיות כאלה כי אני לוקחת מאוד קשה את זה זה משפיע עלי גם פיזית וגם נפשית זה פשוט גומר אותי. אני חושבת שהוא פשוט מפחד כרגע ממערכת זוגית רצינית כי הוא בן אדם של הרבה חופש והוא לא יכול שקשורים אותו והוא פשוט רוצה בינתיים לשמור אותי עד שהוא יתגבר על הפחד כי הוא באמת רוצה אותי ויש לו רגש אלי הוא גם אמר לי שהוא לא רצה להפסיד אותי כי אני באמת משהו טוב שקרה לו, באמת שאני לא יודעת מה לעשות אני מרגישה מאוד קשה עם המצב המסובך הזה. תודה מראש

היי אלישבע, אני מקווה שדברים התחילו להסתדר לך, אבל מהקריאה של פנייתך אני מבין שאת בסערה די גדולה. מערכת יחסים זה דבר מורכב. מאוד. על אחת כמה וכמה קשר ראשון. בנוסף, את מספרת שאת אדם רגיש ופגיע, אז בכלל... ובכל זאת, התחושות הן לא בלתי הפיכות. חשוב לי להבין, בעצם: - מה את אוהבת אצלו? - מה קושר אותך אליו? - כשאת חושבת על בן זוג לחיים, איפה הבחור הזה נמצא? מה המשמעות שלו מהבחינה של זוגיות קבועה? - מה היית ממליצה לחברה במצבך? אשמח לקבל תשובותיך. בברכה, יובל

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי