סרטן צוואר הרחם

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

22/04/2007 | 18:52 | מאת: קרן

התגלה לי גידול מסוג neuro-endocrime carcimoma small cell carcimoma. אני נמצאת במדינה זרה ומעוניינת לדעת פרטים על סוג הגידול. תודה.

לקרן שלום רב, הגידול הינו נדיר בצוואר הרחם ומהווה דילמה אבחנתית וטפולית. אם רק פתולוג אחד קבע את האבחנה, כדאי להיועץ בפתולוג נוסף. אח"כ להתייעץ עם גניקואונקולוג לגבי הטפול. החלמה מהירה.

13/07/2007 | 18:01 | מאת: ש.י

שלום רב בעקבות דימומים נשלחתי לבדיקת פאפ ובמקביל לקולוסקופיה . התוצאות :SQUAMOUS METAPLASIA ב2 רקמות התוצאות התקבלו השבוע והותירו אותי עם חשש גדול למרות ששמעתי 2 דיעות של רופאים דיעה אחת אומרת שיש סימנים ל"שגשוג לא רצוי של תאים " ב2 רקמות ,דיעה אחרת אומרת שאמנם כן אבל זה תסמין שיש לנשים רבות ואין צורך להילחץ -רק להיבדק בתדירות גבוהה ולהיות במעקב . שאלתי היא -לאור התוצאות -האם יש טיפול מונע או שצריך לחכות ??-אולי אפילו ללכת לקיצוניות ולהוריד את הרחם כדי למנוע התפתחות של תאים סרטניים (אני בת 42 -3 ילדים גדולים )?? אנא תשובתך המהירה תודה מראש

מנהל פורום צוואר הרחם