אקטרופיון

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

22/04/2007 | 18:22 | מאת: שרון

שלום דר גרובר ילדתי את ביתי לפני ארבעה וחצי חודשים. במהלך ההריון אובחן אצלי אקטרופיון (לדעתי היה עוד לפני ההריון). עשיתי בדיקת קולפוסקופיה והתוצאה היתה: אקטרופיון, מדמם במגע, בגבולות תקינים. לא נצפה WE. כיום, לעיתים שוב מופיעים אצלי דימומים לאחר קיום יחסי מין. האם תקין? האם מטפלים באקטרופיון בדרך כלשהיא?

הי שרון, דימום לאחר קיום יחסי מין אמור להביאך לברור גניקולוגי. באם תוצאות הברור יסתכמו באקטרופיון בלבד כמקור לדמם, ניתן לצרוב שטחית את צוואר הרחם באמצעות לייזר, לדוגמא, בנסיון להפסיק את הדימום. אחוזי ההצלחה של פרוצדורה זו, עומדים על 80% לערך.

מנהל פורום צוואר הרחם