אחרי קוניזציה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

22/04/2007 | 13:07 | מאת: גילי

אני בת 48+2 ילדים בגלל CIN-1-2 לפני יומיים בוצעה לי קוניזציה בהרדמה ספינלית .לפי עיצת המרדימה .פרט להפרשה דמית חומה בים הראשון ,אין לי כאבים ולא דימומים. רציתי לציין, שכשהשתחררתי אמרו לי ,שלא אבהל אם יפול לי מהנרתיק כמו גוש דמי שזה משהו שהם שמו לי שם לסתום כנראה. שאלתי- למה הכוונה מה שמו לי.שם? ומדוע אמרו לי שבעוד שבוע עלול להיות לי דמום חזק ואז לפנות למיון ?,שאלתי -מדוע אחרי שבוע דווקא ?והאם זה אומר משהו על הצלחת הטיפול?ומה יעשו אז לטפל בדימום ,האם שוב טיפול בהרדמה? הרבה תודה. נ.ב מה אחוז ההצלחה בניתוחים כאלה? מה הסיכוי לחזרת הנגע או לחזרה למצב גרוע יותר? האם יתכן שבתוצאות של הקוניזציה יהיה מצב חמור יותר. הרבה הרבה תודה על הסבלנות.

לגילי שלום, דמם לאחר קוניזציה זו תופעה שכיחה. הדמם יכול להימשך מספר שבועות. בד"כ זו הפרשה חומה אך לפעמים גם מעבר לכך. בדימום חזק יש לפנות למיון. ברב המקרים ניתן לעצור את הדימום בטפול מקומי ללא צורך בהרדמה נוספת. הצלחת הטפול נקבעת על סמך התשובה הפתולוגית. ברב המקרים הקוניזציה הינה הטפול הדהפיניטיבי ולאחריה יש להיות במעקב צמוד. לעתים, נותר חלק מן הנגע או שיש הישנות שלו. ואז שוקלים טפול מקומי נוסף, לפי התוצאה.התשובה הסופית יכולה להיות זהה למקורית, טובה ממנה או גרועה יותר. יש להמתין לתשובה ולהתייעץ עם הרופא המטפל.

מנהל פורום צוואר הרחם