חיסון

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

20/04/2007 | 20:03 | מאת: דנית

דר' גרובר שלום לפני כ 15 שנה נדבקתי בHPV , מאז אני במעקב . אם הבנתי נכון , החיסון מונע הידבקות בוירוס ולא מונע סרטן לאחר שהדבקה התרחשה. לכן אין טעם שאבקש מרופא נשים להתחסן, האם זה אכן כך? תודה רבה

לדנית שלום רב, יש לזכור שהחסון הוא כנגד 4 זנים של וירוס ה- HPV , כך שאת עדיין יכולה להנות מהגנה כנגד זנים שלא נחשפת אליהם. יעילות החסון הינה מקסימלית במקרה של טרום הדבקה. לאחר הדבקה, יש יתרונות חלקיים בלבד. היועצי ברופאך.

מנהל פורום צוואר הרחם