זיהום בצוואר הרחם..

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

13/05/2007 | 11:41 | מאת: M

לאחר בדיקה גילו אצלי HPV אני לא יודעת כמה מתקדם הזיהום ורציתי לשאול בכל זאת..האם אני לא יכולה לקיים יחסי מין עם חבר שלי ללא קונדום כי זה מדבק? האם הוירוס הינו דבר שעובר? או שאם גילו לי את זה זה אומר שיהיה לי סרטן? אני ממש מודאגת וכל מה שאני קוראת פה באינטרנט רק יותר מדאיג ומבלבל אותי.. אשמח לתשובה מהירה.. תודה.

השמוש בקונדום מפחית את שעור ההדבקה ב-HPV . HPV הינו שם של וירוס המועבר ביחסי מין. לוירוס זה יש יותר מ- 100 זנים. רק אחדים מהם הינם מסרטנים במהלך של שנים ללא טפול. רב הזנים אינם מסרטנים. ניתן לבצע בדיקה HPV TYPING על מנת לדעת באיזה סוג נידבקת. בכל מקרה, אם את במעקב וטפול, סכוייך לחלות בסרטן קלושים.

מנהל פורום צוואר הרחם