אחרי קוניזציה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

13/05/2007 | 10:04 | מאת: נירית

מצאו לי בביופסיה של צוואר הרחם CIN-2 שלושה מוקדים ,והרופא אמר שהם שטחיים . ECC ,שרופאי בצע לפני הקוניזציה וגם פאפ אנדוצרוויקלי יצאו שלילים. לפני כשלושה שבועות נעשה לי קוניזציה . לא היו לי דמומים חזקים או כאבים .אני מוזמנת בעוד כמה ימים לבקורת .שאלתי -מה צפוי לי בבקורת האם אקבל תוצאות הקוניזציה? האם עלול להיות מצב חמור יותר? האם אצטרך לעבור שוב קוניזציה או טיפול אחר ?מה הסיכוי לגרוע יותר או טוב יותר מCIN-2 ,שהתגלה שבגללו נעשה קוניזציה . אני במתח. מה דעתך??? הרבה תודה על ההתייחסות והעזרה.

בבקורת לאחר קוניזציה את אמורה לקבל את התשובה ההיסטולוגית של הקוניזציה. לפי תאורך, מירב הסכויים הם שתקבלי תשובה זהה לביופסיה. אם אכן כך יהיה, לרב תצטרכי להיות במעקב בלבד. בהצלחה!

24/11/2007 | 00:21 | מאת: lizael

לפני 13 יום עברתי קוניזציה שטחית על מנת לבדוק אי סדירות בתאים בעקבות משטח פאפ שנעשה. הביופסיה יצאה שלילית אך עם זאת הוחלט על קוניזציה על מנת להסיר ספק. שמרתי על חיים רגועים בכל התחומים, ספורט, ים וכו' . בעשרה ימים ראשונים היתה הפרשה נוזלית בהירה מאד וסבירה. עתה ההפרשה היא דמית אך לא אגרסיבית מדי. האם הפרשה בצבע זה צפויה??? הפגישה עם הרופאה עוד שבוע לקראת שלשה שבועת מן הטיפול. אגב אולטראסאונד ואגינאלי שערכתי יצא תקין. בדיקת HPV לוירוס יצאה אף היא שלילית. במקביל - אני מתלונננת על כאבים עמומים בבטן תחתונה כחודש וחצי לערך , נמצא חיידק e coli בדרכי השתן ואף קיבלתי אנטיביוטיקה ציפרופלוקסצין בימים אלה מסיימת התרופה. . האם בעקבות הטיפול שקיבלתי יכול להיות מצב של כאבים בבטן תחתונה? כמה זמן לערך אפשר לקבל תשובה מן הביופסיה? אם יסתבר שהביופסיה תצא חיובית האם אצטרך לעבור שוב גרידה יותר מאסיבית מודה מאד ליזה

מנהל פורום צוואר הרחם