צילום רחם וצוואר הרחם

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

13/05/2007 | 01:20 | מאת: רוזי

שלום רב לד"ר קודם כל תודה לך על הקדשת הזמן לנו משתתפות הפורום. שלחו אותי לבצע צילום רחם ביום רביעי הקרוב ויש לי מספר שאלות: 1. יש סיכון שזה יפגע בצוואר הרחם עד כדי ניקוב ונזק תמידי? 2. בבדיקת pap נאמר לי שיש לי תאים מעט לא סדירים. אך טרם טופלתי בגלל ניסיון להרות. יחד עם זאת יש סיכון לזיהום עקב הצילום. תוצאת בדיקת הפאפ אינה מפריעה לביצוע הצילום ואין סכנה בעבורי? תודה רבה רבה רוזי

לרוזי שלום רב, הסכון לנזק קבוע בעקבות צלום רחם הינו קלוש. אין קשר בין פאפ לא תקין לצלום רחם. עלייך לעבור קולפוסקופיה בלא קשר לצלום הרחם ע"מ להעריך נכון את בעיית צוואר הרחם ולטפל בה.

מנהל פורום צוואר הרחם