הידבקות ב HPV והופעת גידולים בצוואר הרחם

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

12/08/2012 | 09:57 | מאת: דפנה

לאחר הידבקות בנגיף HPV - אחרי כמה שנים בערך יופיעו גידולים טרום סרטניים (CIN1, CIN2, CIN3) וגידולים סרטניים? אחרי כמה שנים יופיעו קונדילומות?

קונדילומות יכולות להופיע מייד. שינויים טרום סרטניים יופיעו לאחר 10-15 שנים ללא טפול וסרטן צוואר הרחם לאחר כ-20 שנים ללא טפול. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 03-6702038,9 פקס:03-6704158

13/08/2012 | 21:05 | מאת: לדר' גרובר

על פי מחקרים וגם מתשובותיהם של מומחים בפורומים רפואיים, מסתבר שגידולים טרום סרטניים מסוג CIN 2 ו CIN3 יכולים להופיע אצל חלק מהנערות או הנשים כבר 1-3 שנים לאחר הידבקות עם נגיפי 16 ו 18 ורובם מופיעים תוך 5 שנים מההידבקות. זו גם הסיבה להמלצה לבצע בדיקת PAP מדי כ 3 שנים.

מנהל פורום צוואר הרחם