ארוזיה בצוואר הרחם

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

04/05/2007 | 14:46 | מאת: מלי

שלום! היום בוצעה לי בדיקת פאפ, מכיוון שרופאת הנשים שלי הבחינה בארוזיה בצוואר הרחם. הרופאה אמרה לי שאם לא מתקשרים אלי כעבור שלושה שבועות סימן שהכל תקין ואצתרך לבוא לבדיקה נוספת רק בעוד שנה. האם זה הגיוני? כדאי לציין שאני לוקחת גלולות כשנתיים ולדברי הרופאה זאת יכולה להיות הסיבה לארוזיה, אך לטענתה לא במקרה שלי אלא שאצלי זה נגרם מהרפס, למרות שלפי בדיקות דם שבצעתי לא נמצא אצלי הרפס. אם כך אז מה הסיבה לארוזיה ואם כדאי בכל זאת להיבדק מדי פעם, והאם כדאי להפסיק לקחת גלולות (לא מקיימת יחסי מין, הגלולות נרשמו בגלל כאבי מחזור עזים). אציין שאני בת 25. חוץ מזה שאלה אחרת: אם אני אומרת לרופאת נשים שלי שנכנסתי קצת להיסטריה בגלל שמצאו אצלי ארוזיה והיא עונה לי שבהיסטריה לא מטפלים אצל רופאת נשים, כדאי אולי להחליף רופאה? האם זה בסדר שהרופאה עונה בצורה שכזו? מה דעתך המקצועית? תודה.

כשאומרים ארוזיו, פעמים רבות מוצאים בצוואר הרחם מימצא פיזיולוגי. אם את לא רגועה, כדאי להיבדק במרפאת צוואר הרחם. לגבי גלולות, כאבי מחזור עזים, כדבריך, זו סיבה מספיק טובה ליטול גלולות.

06/05/2007 | 21:25 | מאת: מלי

תודה רבה לך על התשובה! האם תוכלי בבקשה להמליץ על מרפאה מסוימת? תודה.

17/04/2008 | 11:31 | מאת: מרי

לאור תלונותיי על הפרשות, צריבה וגירוד בנרתיק טופלתי בנרות ומשחה. מכיוון שהסימפטומים לא חלפו לחלוטין ולהפרשות נוספו דימומים קלים (בעיקר אחרי החדרת נר / יחסים) פניתי לרופא מיון שבדק אותי ואבחן שהדימום הוא כתוצאה מארוזיה בצוואר הרחם. ברצוני לדעת בבקשה ממה זה יכול להגרם? האם יש טיפול והאם מותר לקיים יחסים בינתיים? בנוסף, נשלחתי לבצע בדיקות דם (כלליות+מרקרים לסרטן). הרופא אמר שכשאגיע לרופאה שלי היא תיקח משטח PAP (התור הקרוב הוא רק בעוד חודש וחצי). מודאגת מאוד ולא יודעת מה עלי לעשות בינתיים. האם כדאי לפנות לרופא פרטי?

מנהל פורום צוואר הרחם